Сметките на битовите потребители са под мораториум. Те няма да

...
Сметките на битовите потребители са под мораториум. Те няма да
Коментари Харесай

Премиерът обеща по-ниски сметки за ток през февруари

Сметките на битовите консуматори са под мораториум. Те няма да се вдигнат до момента в който той продължава. По-вискоите сметки през януари са на база по-високите цени от предишното лято. Това разгласи министър председателят Кирил Петков преди съвещанието на Министерския съвет.

Компенсациите за бизнеса за ноември са 110 лв., а за декември-130 лв.. За януари е избран е таван до 250 лв., според от пазарните цени, сподели Петков, съобщи kmeta.bg.

Н ай-вероятно огромна част от п омощта за декември ще влезе в сметките и това ще се отрази през февруари. Сметките за декември са високи, само че ще бъдат обезщетени значително. Очаквайте понижаване на тези за януари, които ще се получат през февруари”, обясни той.

Премиерът разяснява и пандемията. Той изясни, че Омикрон има високо равнище на разпространяване, само че равнищата на запълване на интензивните кревати остават ниски.

„ Заради новия здравен модел, който изготвихме доста от областите би трябвало към този момент да бъдат затворени, само че не са, тъй като следим сериозните фактори в здравната систем а , а не цифрите на обща заболеваемост. Това дава опция да реагираме. Мерките остават доста меки”, регистрира министър-председателят.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР