Сметката за строителството на АМ „Хемус“ е празна. С парите

...
Сметката за строителството на АМ „Хемус“ е празна. С парите
Коментари Харесай

Докато не се реши проблемът с инхаус процедурите: Сметката за строителството на АМ „Хемус“ е празна


Сметката за строителството на Автомагистрала „ Хемус “ е празна. С парите са платени обезщетения за скъпия ток, изясни районният министър.

Средствата ще бъдат възобновени, когато се реши казусът с инхаус процедурите.

Парите за „ Хемус " са дадени за помощи за тока за септември и октомври. В специфичната сметка за строителството е имало към 490 млн. лева

„ Така или другояче не може да се продължи да се строи по тях, тъй като най-малкото нямаме никакви строителни гаранции за тази автомагистрала. Строят го частни компании, които са пренаети от държавното сдружение „ Автомагистрали ", само че гаранцията се носи от държавното сдружение, т.е. от нас – ние си плащаме, ние си носим гаранцията, това не е ок. Затова ги няма и парите “, споделя Гроздан Караджов.

Станало ясно, че страната не заплаща за строителството на автомагистралата. Последният превод е бил през декември предходната година.

„ Продължава строителството на 55,1 км от Автомагистрала „ Хемус “. Към момента темпът в действителност е много понижен като работа на терен, като главната причина е неналичието на изясненост за обезпечаването на средствата “, споделя инж. Бисер Йорданов от АПИ.

Лот 1 на Автомагистрала „ Хемус “ е частта, която би трябвало да е най-напреднала. На място обаче строителни действия не се виждат.

По контракт секторът от Боаза до Дерманци би трябвало да бъде подготвен през април 2023 година

„ Без обезпечаване на финансов запас няма по какъв начин да кажем, че този период ще бъде спазен “, споделя инж. Бисер Йорданов от АПИ.

Регионалното министерство чака и специфичното юридическо мнение за рисковете, които могат да се случат при вероятно преустановяване на договорите за " ин хаус ".

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР