Сметката за Brexit може сериозно да набъбне и да достигне

...
Сметката за Brexit може сериозно да набъбне и да достигне
Коментари Харесай

И след закона за Brexit проблемите за Мей по темата продължават

Сметката за Brexit може съществено да набъбне и да доближи до 50 милиарда паунда. За това предизвестява в собствен материал авторитетният английски вестник The Independent.
Материалът се базира на калкулации на английски депутати, съгласно които кабинетът на Тереза Мей не е пресметнал тъкмо разноските. Всяка изгода от паричните средства, върнати от Брюксел, е мъчно да се пресметна и може да отнеме години да се материализира, споделят съответните народни представители, написа Агенция " Фокус ". Критиците нападнаха Тереза Май за изказванието, че обещаното нарастване на парите за Здравната каса от 20 милиарда лири би могло да бъде финансирано частично с пари, които Англия в този момент изпраща на Брюксел. А от браншови организации също се съгласяват, че сметката на държавното управление е сбъркана - с минимум 10 милиарда паунда.
През декември предходната година Мей разгласи, че английското финансово министерство и Европейски Съюз са се съгласили на число от към 39 милиарда паунда. Някои заплащания могат да продължат до 2064 година, настояват критици на договорката.
Междувременно английските и европейските синдикати и бизнес организации сплотиха старания, с цел да изискат бързо и незабавно да бъдат включени в договарянията по Brexit, защото недоволствата по отношение на неналичието на прогрес в договарянията се ускориха преди срещата на върха на Европейски Съюз тази седмица, написа The Guardian.
" Призоваваме държавното управление на Обединеното кралство и Европейски Съюз да подчертават на бързината и спешността в договарянията, като реализиран измерим прогрес, по-специално съглашение, с цел да се избегне " твърда " граница в Ирландия. Решенията ще би трябвало да се вземат през юни и октомври, с цел да се завършват съглашението за отдръпване и съглашение за преходния интервал и да слагат преди всичко икономическите ползи и работните места, правата и средствата за прехранване на хората. Цената на несъгласието сред Обединеното кралство и Европейски Съюз би била тежка за компаниите, служащите и общностите, в които живеят ", се споделя в публично изказване.
Същевременно група депутати от английската левица, деятели и синдикални водачи сплотиха напъните си за проевропейската обиколка, наречена " Левицата против Brexit ". Кампанията ще посети градове като Лондон, Манчестър, Бристол и Бирмингам в опит да промени мнениeto на хората във връзка с излизането на Острова от Европейски Съюз. Депутатът-лейбърист Катрин Уест и съпредседателката на Зелената партия Каролайн Лукас са измежду политиците, които поддържат предлагането за разстройване на Brexit.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР