Сметката в предложения от служебното правителство бюджет е надписана, те

...
Сметката в предложения от служебното правителство бюджет е надписана, те
Коментари Харесай

Мартин Димитров за бюджета: Сметката е надписана

Сметката в оферти от служебното държавно управление бюджет е надписана, те не са създали нито един опит за понижаване на разноските. Напротив - има огромно увеличение. 1 милиарда повече доходи и 3% недостиг можем да имаме, в случай че вземаме 100% налог дял от държавните компании. Това сподели за " Твоят ден " депутатът от ПП-ДБ Мартин Димитров.

Според него не би трябвало да се усилват налозите. " Искаме да забележим резултата от диференцираните ставки по Данък добавена стойност. Трябва да се прегледат разноските и да се откри кои са непотребни. Президентът трябваше да свика срещи с партиите и всяка да предложи по какъв начин да се свият разноските. Вместо това служебният кабинет е събрал всичко, което са се сетили като разноски, и са получили 6% недостиг. Трябва да обсъдим и да забележим кои разноски могат безболезнено да отпаднат ", разяснява той. 

Икономистът изясни, че плановете, които не са подготвени, би трябвало да отпаднат от финансовите разноски. " Служебният проблем се трансформира в проблем за България. Той има роля да приготвя страната за избори, в случай че ръководи повече, не може да свърши никаква значима работа, тъй като чака да бъде заменен всеки миг ", счита Димитров. 

По думите му 3% недостиг е значим поради лихвите, освен поради еврозоната. " Големият недостиг е неприятна вест за финансовите пазари. Капиталовите разноски са над 10 милиарда лв.. Не мисля, че има планова подготвеност за заплащания в подобен мащаб, а това също подвига недостига. Разходите за прехрана нарастват с 46%, а при предстояща инфлация от 7%, тя може да нарасне с 20%. Как няма да има огромен недостиг? Имаме съществени запаси към това. За два дни бяха признати 7 диференцирани ставки по Данък добавена стойност, което имаше резултат от 1 милиарда на бюджета ", акцентира Димитров.  
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР