Сметката на община Видин за ток за януари е 304

...
Сметката на община Видин за ток за януари е 304
Коментари Харесай

Пореден шок в цените за ток: Видин със 100 000 по-висока сметка

Сметката на община Видин за ток за януари е 304 000 лева, със 100 000 лева по-висока от тази за декември. Това заяви Цветомира Илиева, заместник-кмет по финансово-стопанска активност, бюджет и икономическо развиване. Днес тя показа данни по отношение на нарастването на разноските за електрическа енергия в общината на работна среща с кметовете и кметските наместници, съобщи Българска телеграфна агенция.
Високите сметки за ток основават съществени проблеми в разплащанията и постановат въвеждането на режим на уличното осветяване в популацията места, споделя още Илиева. За ноември 2021 година сметката за ток на Община Видин е била 160 000 лева, за декември - 207 000 лева, а за януари 2022 т.г. - над два пъти по-висока от ноемврийската.

Заместник-кметът напомня, че според решение на Народното събрание до края на март месец всички общини би трябвало да работят с 1/12 част от миналогодишния бюджет, а излизането отвън тази рамка може да докара до наказания. Така след разплащането на по-високите в пъти сметки за ток и горива, Община Видин остава с доста малко средства за другите действия.
По време на срещата са разисквани разновидности за въвеждане режим на уличното осветяване в обитаемоте места на Общината, като е препоръчано осветлението да се стопира през нощта от 22.00 ч. до 5.00 ч. За централния бул. " Панония ", Централната пешеходна зона и парк " Рова " във Видин има техническа опция да се изключва единствено част от осветителните тела, допълват от общината.
Инспекторатът на Община Видин, взаимно с представители на дружеството-доставчик на ел. сила, стартират инспекции за нерегламентирано свързване на търговски и други обекти към мрежата, оповестява по време на срещата кметът доктор Цветан Ценков, представен от кметството. Той прецизира, че близо 100 обекта ще бъдат тествани дали заплащат употребяваната ел. сила. Целта е да се подсигурява, че бюджетът на Общината не се ощетява в резултат на сходни непозволени свързвания, допълват в прессъобщението.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР