Сметката ми за ток е 164 лева, пенсията 300 и

...
Сметката ми за ток е 164 лева, пенсията 300 и
Коментари Харесай

Легендата Георги Стайков: 300 лв. ми е пенсията, 164 лв. - токът, не се оплаквам, искам само промяна в правилата

" Сметката ми за ток е 164 лв., пенсията 300 и малко. Но не споделям това да се окайвам. Просто доста желая сегашните ръководещи да се заемат с ТЕЛК-овете, с хората като мен, които са диагностицирани доживот с избрани болести, от които няма избавление. Ето аз съм с множествена склероза, няма по какъв начин да се изцелявам, мога единствено в ремисия да вляза. Ами хората с отрязана ръка, нова ли ще им поникне, та през години да вървим и отново да желаеме ТЕЛК "? Това сподели пред " България Днес " легендата Георги Стайков, който и досега е най-успешният артист отвън България.

" Не имам вяра в Бог и не се надявам на знамение. Каквото съм играл, играл, хора на колички никой не желае да вижда. На нищо не се надявам, единствено на някакви промени в разпоредбите, тъй че хора като мен да имат някаква отбрана. Е да, новите ръководещи не са приключили " Харвард " повече от три години, а единствено имат следдипломна подготовка и, както се споделя, в случай че бяха учили повече там, нямаше да са тук и да ни оправят страната, само че това е друга тематика ", споделя Стайков.

От година секссимволът от кино лентата " Вчера " не страда, че е диагностициран с автоимунно заболяване, което не било от прогресиращия вид, а от пристъпния.

" Дали е гадна диагноза - не мисля. Има инсулти, паркинсон и алцхаймер и естествена тъпотия. И решението е ясно - може да имам припадък след два дни, може и след 40 години. Впрочем при мен пристъпът трае 24 часа, за година и половина съм имал единствено един ", прецизира Стайков, който не обича да го съжаляват и е безапелационен, че живее добре и не зависи от никого.

" Идват да ми оказват помощ и у дома. Тук в Бургас се усещам доста добре и съм признателен на кмета Димитър Николов ", споделя артистът.

Той е безапелационен, че хората като него не би трябвало да се занимават с политика или в случай че доста " ги напъва ", да кажат отчетливо:

" Искам да трансформира нещата. Ето Слави Трифонов да вземем за пример, за какво не се демонстрира пред хората, за какво се крие? Трябва неприкритост в тая работа - кажи на хората какъв ти е казуса, изясни. Така се прави. А не да се гушиш като множеството политици. Аз не желая да съм политик, тъй като не съм състезател, а съм откровен и споделям постоянно това, което желая. Тук доста обичат всички думата " по принцип ", да се приказва без имена, ей по този начин просто... ", смее се артистът, който не се опасява от ковид, само че и не го е изкарал.

" Не съм се ваксинирал, в случай че би трябвало, ще го направя, само че сега няма потребност, защото не излизам доста ", споделя Стайков, който понякога " хвърля око " и на старите филми, които дават по Българска национална телевизия. " Само Българска национална телевизия заплаща авторски права. Вярно, жълти стотинки, само че никой различен не го прави, какви са тези закони? И като почнат да приказват неприятно за предишното, ми е необичайно. По времето на бай Тошо било неприятно, не можело да се излезе отвън България. Ами аз съм излизал, даже бях гимназист. Освен това тогава всичко работеше - имаше индустрия, ток, а в този момент и жиците разпродадоха. А знаем, че който има тока, той има и страната ", разсъждава артистът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР