Сметката, която Великобритания трябва да плати на Европейския съюз е

...
Сметката, която Великобритания трябва да плати на Европейския съюз е
Коментари Харесай

Великобритания трябва да плати поне 60 милиарда евро за излизането си от Европейския съюз

Сметката, която Англия би трябвало да заплати на Европейския съюз е най-малко 60 милиарда евро. Така най-малко счита ръководителят на Европейския парламент Антонио Таяни, като изрази мнението в изявление за немската медийна група Funke.

„ По мое мнение те би трябвало да платят най-малко 60 милиарда евро ", разгласи Таяни.

Ако Лондон откаже да заплати сумата, ще се наложи разликата да бъде покрита от жителите на другите членки на Европейски Съюз, прибавя той.

Брекзит може да се състои в избрания период през март 2019 година единствено в случай че до края на тази година бъде реализирано рамково съглашение по три основни въпроса - правата на жителите на Европейски Съюз в Обединеното кралство, границата сред Ирландия и Северна Ирландия и заплащането на 60-те милиарда евро, излиза наяве от думите на Таяни. Чак по-късно Европейски Съюз може да договаря за бъдещите търговски връзки с Лондон, предизвести ръководителят на Екологичен потенциал.

Той акцентира, че британците би трябвало да заявят към какви връзки с Европейски Съюз се стремят - по норвежки или по швейцарски модел. До през днешния ден не са го създали.

Според Таяни множеството британци към този момент считат за неточност решението за Брекзит. „ Дори в английското държавно управление настъпи отрезвяване, даже и публично да не го признават ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР