Сметка за ток от 110 лв. за октомври. Сметка от

...
Сметка за ток от 110 лв. за октомври. Сметка от
Коментари Харесай

Как ще се отрази на студентския бюджет поскъпналият ток

Сметка за ток от 110 лева за октомври. Сметка от 145 лева за октомври. Това се оказа действителност за студенти, които живеят на общежитие в Студентски град в София. Реалност, която единствено преди година е надалеч по-различна и евтина.





За студентите Студентски град е желан заради ред аргументи. Често мечтан поради ниските цени на наемите и консумативите на общежитията, които доближават под 50 лева общо, за разлика от много по-високите цени на квартирите в София. Макар и да се постанова на студентите да живеят с непознати хора в дребна стая, а единствено някои от блоковете да са санирани и по-добре изглеждащи, за разлика от други, това е част от към този момент определените условия, когато студентът е приел, с цел да реши спести забележителна сума.



През последната седмица студенти споделиха своите недоволства в обществените мрежа за високите цени от начислената им електрическа енергия за месец октомври. Антонио Стоичков, ръководителят на Студентския съвет към Софийски университет, който директно се занимава и следи случая изяснява, че главната причина за по-високите начислени цени на консуматива е поскъпналият ток. Консумацията през октомври, в съпоставяне със септември, е 1/3 повече, а спрямо предходната година е 200%.

Начислена сметка на студент в общежитие

В момента текат измерителни инспекции по стаите, получили по-високо начислена електрическа енергия. Ако се открие разминаване с фактически изразходеното електричество и това, което е начислено, ще бъде възобновена сумата на студентите. През образователните месеци дотацията на студент държавна поръчка за общежитие покрива 4 куб. вода, нейното стопляне, както и парното през студените месеци.

Дали още по-високи сметки ще чакат студентите през по-студените зимни месеци, може да видите в репортажа.

Още от ОБРАЗОВАНИЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР