Смешна нарече ръководителят на спецпрокуратурата Иван Гешев версията, че 70-те

...
Смешна нарече ръководителят на спецпрокуратурата Иван Гешев версията, че 70-те
Коментари Харесай

Подхвърлили сме парите в колата на Иванчева? Смешна версия

" Смешна " назова ръководителят на спецпрокуратурата Иван Гешев версията, че 70-те хиляди евро са били сложени от проверяващите органи в колата на задържания с рушвет кмет на регион " Младост " в София Десислава Иванчева.

Извършван е пазарлък от средата на март, желани са 250 хиляди евро, контрактувана е вноска от 70 хиляди евро и откритите пари са част от тези 250 хиляди евро, уточни Гешев и попита претендиращата непорочност Иванчева за какво е взела парите, принудително ли?

Изнудваният бизнесмен Александър Ваклин е той алармирал основния проектант на София арх. Здравко Здравков, който е уведомил кмета на столицата Йорданка Фандъкова. Иванчева е била извикана за пояснения.

Гешев е безапелационен, че проверяващите имат задоволително доказателства за виновността на Иванчева, той отбрани сътрудниците си и за метода на осъществяване на ареста. Пòказната акция продължи 10 часа в центъра на София, пред Съдебната палата, придвижването бе съществено затруднено, а кметицата заставам с белезници до колата си в продължение на часове.

" Нямам подозрения в качеството на свършената работа, спазена е буквата и духът на закона от А до Я - съобщи Гешев. - Една от аргументите да съм тук е с цел да защитя труда на сътрудниците си, те си свършиха прелестно работата си. Изискването на закона е претърсването и изземването да се правят в наличието на лицето. Законите се одобряват от полиците. "

Все отново нито Иванчева, нито арестувалите я се чувствали удобно от мястото и метода на ареста.

" Това е неприятен шанс за нас, проверяващите - и ние имаме фамилии, не желаеме пред цяла България да правим това, това е стрес.

Не сме отговорни, че госпожата, заместникът ѝ, медиаторът взеха решение да се срещат в центъра на София, да извикат изнудваното лице, да разхвърлят парите в едно кафене... Така са решили - по този начин са създали.

Действахме съгласно закона и използвахме първата опция, с цел да ги спрем. "

На въпрос за какво се наложило на улицата да се броят пари, не е ли можело да влязат да вземем за пример в близката постройка на министерството, или в колата, Гешев уточни: " Не можем да поемем риска да загубим тези пари, те са доста ".

Според него карцерът не е бил позорен за кметицата.

" Не считам, че беше унизително. Унизително е да изнудваш вложители, да те няма на работното ти място в приемния ти ден, да очакваш някой да те почерпи. Унизително е тези пари да не влизат в поправки, в пенсии. "

Той описа в детайли по какъв начин е бил осъществен обискът: " Започва се от предна лява врата, като всяка движимост се вади и разказва - такава е процедурата. След към час - час и половина се откри този кашон с парите ".

Твърдението, че единствено кутрето на Иванчева " светнало " с веществото, с което са били белязани парите, е погрешно. На доста места светнаха ръцете - светеха пръстите, тялото, лицето, светеха обособени елементи в колата, където е седяла - кормилото, сенникът и други места, сподели Гешев.

Твърденията за непорочност на Иванчева шефът на спецпрокуратурата разяснява по този начин: " Обвиняемите могат да приказват всичко, в това число неистини, и не носят отговорност за това, а работата на юристите им е да ги поддържат ".

Съчувствието към нея във връзка 10-часовия арест той си изяснява с обстоятелството, че липсва държавност.

" Вече съчувстваме на нарушителя. Махалото мина в другата прекаленост - липса на всякаква страна. "
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР