Смесената двойка на България по спортна акробатика Мариела Костадинова и

...
Смесената двойка на България по спортна акробатика Мариела Костадинова и
Коментари Харесай

Малки чудеса вършат големите акробати

Смесената двойка на България по спортна акробатика Мариела Костадинова и Теодор Великов ще извърши един дребен героизъм по време на Европейското състезание, което ще се организира в Израел. Двамата упражняват дружно едвам от четири месеца, а ще показват страната ни на огромния състезателен конгрес от 30 септември до 3 ноември.

Мариела Костадинова към този момент е добре позната на родните почитатели. Точно преди година тя завоюва златен орден от Младежките олимпийски игри, само че с различен сътрудник - Панайот Димитров.

След отказването му от спорта, треньорският екип незабавно се опита да откри ново почтено попълнение. Така щабът се стопира на Теодор Великов.

Любопитен факт е, че Теодор не е упражнявал в последните 7 години, в които се занимава с разнообразни действия, включително и работа в чужбина. Днес Теодор е на 25 години, само че по нищо не отстъпва на сътрудниците, а и съперниците си. Опитът му е обвързван най-вече с четворки - мъже. Въпреки това гледа към нови върхове, възстановил е формата си и е повече от подготвен за чудесно показване. А и по какъв начин би могло да бъде по различен метод, откакто до себе си има Мариела - пораснала и още по-амбицирана.

Двойката приготвя напълно нова стратегия, която значително до момента не са изпълнявали. Дори леките травми не съумяват да ги спрат, в противен случай.

„ Чувствам се добре с Теодор, обикновено е да има леки дрязги, каквито има при безусловно всички. Но другояче, да, всичко е наред, нямаме проблеми”, показа Мариела Костадинова.

Акробарите ни подготвени за нови европейски върхове

Нейният сътрудник не крие, че постоянно е имал фантазия да играе в смесена двойка: „ Дълго време играх четворка, постоянно съм желал да бъда смесена двойка. След като се отхвърлих, мислех, че в никакъв случай няма да имам тази опция, само че в този момент незабавно сграбчих тази опция. Голяма отговорност е да упражнявам с Мариела, тъй като тя е олимпийски първенец. Много е мъчно, изключително за мен, откакто толкоз дълго време не бях упражнявал.”

„ Най-трудно при завръщането беше да вляза още веднъж във форма, гъвкавостта в нашия спорт се губи доста бързо. Доста бях поизгубил и издръжливостта, само че малко по малко се случват нещата, мисля, че за този къс интервал постигнахме много положителни резултати. Но можем и повече. Трудно е, само че ще се справим”, показа Теодор Великов.

Изискванията към смесената двойка са доста високи - макар новата стратегия, новите извършения и новите сътрудници. Синхронът сред двамата към този момент проличава и с просто око. Мариела и Теодор са едвам на прага на своя път, а първата огромна крачка е Европейското състезание.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР