Сменят директора на столичното предприятие Екоравновесие. На поста е назначен Димитър

...
Сменят директора на столичното предприятие Екоравновесие.
На поста е назначен Димитър
Коментари Харесай

Сменят шефа на столичното предприятие Екоравновесие

Сменят шефа на столичното дружество " Екоравновесие ".

На поста е назначен Димитър Димитров.

От Столичната община прецизират, че промяната на управлението е заради определяне на тежкото положение на общинските приюти, свързани с неприемливия метод на развъждане на безстопанствените кучета, неприятни условия за работа на хората и неразбираемо финансово положение.

Следствен отдел към окръжна прокуратура показва, че Димитър Димитров има дълготраен опит в администрацията и потвърдени качества, свързани с ръководството на хора и процеси, и си слага за цел да позволи управническата рецесия, довела " Екоравновесие " до това положение. Той влиза със поръчка за изчерпателен обзор и разбор на обстановката в предприятието, създаване на сполучлива тактика за развиването му, транспарантно ръководство и дейна работа с цивилен организации и доброволци.
 От
От " Екоравновесие " приканват стопаните да бъдат по-отговорни към домашните си любимци

Близо 300 кучета са кастрирани, а 70 са настанени в подслон

Веднага след започване на работа, новият екип на Столичната община организира срещи с неправителствени организации, ангажирани с решение на казуса с бездомните кучета. Създадена беше комисия с присъединяване на представителите на общината и на гражданския бранш, която да направи инвентаризация на настанените все още кучета в клиника " Връбница " и да даде предложение за възстановяване на развъждането им. Беше спряна публичната поръчка за храна със занижени индикатори, като следва да се направи нова процедура, с която да се обезпечи питателна храна. Създаден беше ред и обезпечен достъп на доброволци до пространствата на приютите, с цел да оказват помощ на чиновниците в ежедневната им активност, регистрират от Следствен отдел към окръжна прокуратура.

От общината смятат, че промяната на шефа дава късмет за решение на залежали с години проблеми. Независимо каква инвестиция се направи в " Екоравновесие " и какъв брой положителни експерти са привлечени на работа обаче, казусът с бездомните кучета нямало да бъде позволен, до момента в който има безотговорно размножаване на домашните животни и липса на отговорност у стопаните им.

Подчертава се, че единственият метод на прекъсване на притока на нови кучета към подслон " Горни Богров " и поетапно понижаване на настанените там животни е насърчаването осиновителската активност и огромна осведомителна акция за изгодите от ветеринарномедицинската кастрация.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР