Смениха двама зам.-министри в МОНКарантинираните учители у нас са 0,71%,

...
Смениха двама зам.-министри в МОНКарантинираните учители у нас са 0,71%,
Коментари Харесай

0,71% учители под карантина към 20 септември

Смениха двама зам.-министри в МОН
Карантинираните учители у нас са 0,71%, а възпитаници - 0,44%. Това сочат данните за заболеваемостта в страната към 20 септември, заяви служебният министър на образованието проф. Николай Денков.

Той показа целите на МОН до изборите - присъствено образование, подготовката на европейските планове и стратегии, както и на бюджета за идната година и актуализация на бюджетна рамка.

Денков регистрира гладко повишаване на случаите на ковид, защото към 15 септември данните са сочели надлежно 0,6% преподаватели под карантина и 0,31% възпитаници. По думите на Денков при коренно повишаване ще се затварят учебни заведения.

Най доста възпитаници под карантина има във Велико Търново - 1,12%, Кюстендил - 0,83%, Шумен - 0.87%.

Как ще се развият процентите, по какъв начин се съблюдават ограниченията отвън учебно заведение и вътре в учебно заведение, всичко ще зависи от това. Ако носят маски и се вършат ваксини, ще има прекосяване към ниска вълна, няма да има сериозен проблем с болничната система, там, където ограниченията не се съблюдават, ще има проблеми и ще затваряме учебните заведения, изясни условията на МОН Денков. Около 32% от учителите са имунизирани и малко над 2% от учениците.

Междувременно двама от заместниците му в МОН бяха заменени. На мястото на Нели Косева и Евгения Пеева-Кирова застават член кор. проф. дхн Константин Хаджииванов и Ваня Стойнева.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР