Смениха директорите на два национални парка у нас - Пирин

...
Смениха директорите на два национални парка у нас - Пирин
Коментари Харесай

Активистът на ДБ Владимир Милушев оглави национален парк "Рила", Валери Мечев е новият директор на НП "Пирин"

Смениха шефовете на два национални парка у нас - " Пирин " и " Рила ". НЦ " Рила " ще се управлява от Владимир Милушев, а НЦ " Пирин " от Валери Мечев. От началото на март 2022 година в служба като шеф на Дирекция " Национален парк Пирин " встъпи Валери Мечев. Той поема ръководството на парка със поръчка да бъде балансьор сред всички ползватели и изпълнителната власт в полза на хората и природата.

" Пирин не е просто предпазена територия. Пирин е идея за едно съхранено бъдеще. С връщането ми на поста шеф на ДНП " Пирин " поемам отговорността да пазя публичния интерес съгласно законите, регулиращи ръководството на предпазената територия ", декларира Валери Мечев, който е изпълнявал длъжността и в интервала 2011 - 2013 година

 Валери Мечев Валери Мечев Източник: БНР
Той разгласи, че ще разчита на всеки един чиновник от дирекцията, на Министерство на околната среда и водите, на държавни и общински служби, свързани с цялата територия на парка, както и на жителите, с цел да може с общи старания да се запази неоценимата природа на Националния парк.

" Приоритет в работата ми ще бъде да стимулирам хората в ДНП " Пирин " за постигането на тази цел, тъй като съзнавам какъв брой е значимо опазването на Пирин като естествена даденост с национално, само че и със международно значение. Това ще включва бистрота в работата на администрацията и надзор за съблюдаване на режимите и нормите на територията на парка. Искам да развием просветителната активност измежду хората, изключително измежду младежите ", сподели Валери Мечев при встъпването си в служба.

Валери Мечев е инженер-лесовъд, приключил Лесотехническия университет в София със компетентност горско стопанство. Притежава управнически опит в областта на запазване на околната среда, уравновесено потребление на рекреационните благоприятни условия и естествените запаси в предпазени територии, опит в стопанисване и защита в горското стопанство, както и предишен опит в региона на вложенията в строителство на жилища и ръководство на парцели.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР