Сменете си паролите. Тази седмица Yahoo обяви, че три милиарда

...
Сменете си паролите. Тази седмица Yahoo обяви, че три милиарда
Коментари Харесай

Ето как да изберем силна парола и да защитим акаунтите си онлайн

Сменете си паролите. Тази седмица Yahoo разгласи, че три милиарда акаунта са били хакнати по време на офанзивата от 2013 година - това значи, че нито една регистрация не е останала незасегната.
И това е единствено една от доста офанзиви, което би трябвало да ни подсети, че сигурността на данните ни онлайн би трябвало да се пази зорко.
Докато паролите са главния метод, по който пазим сметките си в интернет, е хубаво да сортираме положителни такива, които да вършат разбиването им - или познаването им, извънредно мъчно.
Изследватели от университета Carnegie Mellon University и University of Chicago пуснаха уебсайт, в който може да ревизирате какъв брой мощна е една ключова дума. Страницата ще ви даде и препоръки по какъв начин да я извършите по-добра.

Кои са главните препоръки?
Не използвайте една и съща ключова дума за повече от една значими регистрации. Ако не можете да ги запомните, запишете ги на лист, който държите на несъмнено място или използвайте стратегия, която да ги помни вместо вас. Хакерите постоянно се пробват да влязат в регистрации в други уеб сайтове, употребявайки откраднати към този момент данни.
Паролата би трябвало да е най-малко 12 признака и да включва дребни и огромни букви, числа и знаци на непредвидени места. Замяната на букви с числа като този случай: p4s5w0rd, не е добра концепция, защото прекалено много хора го вършат. Хакерите знаят още, че потребителите постоянно слагат числа и знаци в края или при започване на паролата - бъдете разнообразни.
Разбира се, доста неприятна концепция е да избирате за ключова дума имена на домашни любимци, неща, които харесвате (песни, коли и други) или рожденни дни.
Експертите предлагат още да сменяте ключова дума си постоянно (поне един път на половин година) и да активирате всевъзможни спомагателни способи за сигурност, които уеб сайтът предлага - да вземем за пример изпращането на SMS за удостоверение.
Екипът от двата университета е разкрил, че през 2016 година най-популярната ключова дума в Съединени американски щати е била "qwertyuiop " (или първият ред от клавиатурата), което е съвсем равно на "1234 ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР