Сменено е част ръководството на БДЖ, съобщи БНТ. Министърът на

...
Сменено е част ръководството на БДЖ, съобщи БНТ. Министърът на
Коментари Харесай

На изпроводяк: Транспортният министър в оставка освободи част от ръководството на БДЖ

Сменено е част управлението на БДЖ, заяви Българска национална телевизия. Министърът на превоза Георги Тодоров освободи ръководителя на Съвета на шефовете Григори Григоров и изпълнителния шеф Никола Василев.

Мотивите са свързани с неприятното положение на товарните и пътническите транспорти, както и с нередности при извършени публични поръчки.

Министърът уточни, че новите два състезанието ще бъдат оповестени до края на деня и освобождението на изпълнителния шеф на холдинга и на ръководителя на Съвета на шефовете, няма да се отрази върху процеса на работа, защото той се състои от 5 души и останалите трима може да взимат законосъобразни решения, според устава.

" Наблюдават се от началото на годината 4710 закъснения на пътнически транспорти, отлив от страна на товародателите да употребяват услугата на БДЖ товарни транспорти, плюс открити са избрани нарушавания. Аз съм алармирал и съм изпратил тези два отчета до Агенцията за държавна финансова ревизия, във връзка с поръчката за ремонт на локомотиви. Там изпълнителят е определен без авансово съобщение с договаряне, което в действителност не е довело до никакъв стопански резултат за самата компания. Цената ми се коства, съгласно съпоставката много повишена.Прилича от ден на ден като за доставка на нов вагон, а не за ремонт на подобен или за рационализация на действителен вагон ", сподели министърът на превоза Георги Тодоров.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР