Смело мога да заявя, че през последните два месеца ситуацията

...
Смело мога да заявя, че през последните два месеца ситуацията
Коментари Харесай

Калин Стоянов: Намалял е броят на опитите за незаконно преминаване на българо-турската граница

" Смело мога да заявя, че през последните два месеца обстановката с мигрантския напън по границите на България е спокойна. Значително падна броят на опитите за нелегално прекосяване на българо-турската граница " сподели пред публицисти в Пазарджик министърът на вътрешните работи Калин Стоянов. 

Успоредно с това спадна и броят на задържанията навътре в страната.

Той акцентира, че за тези дейности страната ни е получила " извънредно висока оценка освен от Европейската комисия, само че и от самата Австрия ". По думите на министъра е значимо " какъв брой е броят на недопуснатите опити за нелегално прекосяване на българо-турската граница ". Той уточни, че става дума за 170 000 предотвратени случая.  Министър Стоянов уточни също, че на този стадий не чака мигрантски напън по отношение на рецесията в Близкия Изток, оповестява Българска телеграфна агенция.

В Пазарджик вътрешният министър участва на тържествена клетва на новозавършилите стажанти от Центъра за специализация и професионална подготовка към Академията на Министерство на вътрешните работи. 

След церемонията Калин Стоянов заяви, че през днешния ден 108 чиновници на Главната дирекция " Гранична полиция " са положили клетва, а през април последваща година следва да се включат още 128 чиновници. Той добави, че преди 20 дни е разгласен най-мащабният конкурс за назначение на гранични служители на реда, които са общо 218 чиновници.

По думите му " ползата е голям ". Считам, че ще успеем да попълним състава и щатът на " Гранична полиция " за първи път ще бъде окомплектован съвсем на 100%. По-голяма част от чиновниците ще бъдат разпределени най-вече по българо-турската и българо-сръбската граница, сподели още вътрешният министър.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР