Smell-o-vision е холивудска грешка от 50-те години на миналия век,

...
Smell-o-vision е холивудска грешка от 50-те години на миналия век,
Коментари Харесай

Системата Smell-o-vision може да се завърне чрез виртуалната реалност

Smell-o-vision е холивудска неточност от 50-те години на предишния век, само че в този момент откривателите желаят да я съживят посредством виртуалната действителност. Ще проработи ли?

Теодора Александрова преди 8 секунди 0 Сподели

Най-четени

КриптовалутиЕмил Василев - 16:00 | 09.05.2023

Как биткойн може да трансформира България в най-богатата страна в света

КриптовалутиЕмил Василев - 14:31 | 09.05.2023

Съединени американски щати може да банкрутира на 1 юни, ето какъв е пътят пред криптовалутите

ТелефониТеодора Александрова - 21:55 | 08.05.2023

Гугъл работи върху отстраняването на един от най-големите проблеми на Android

Теодора Александроваhttps://www.kaldata.com/

Smell-o-vision e система, известна през 50-те години, която кара феновете в киносалоните да станат част от прожектирането на някой филм, като те могат да „ помиришат “ протичащото се. Всъщност разнообразни служащи парфюмират въздуха в залата, само че пък тогава това е било същинска иновация. А в този момент актуалните технологии биха желали да съживят тази система, която още веднъж да радва потребителите.

Изследователи от City University в Хонгконг, Китай са създали нов метод за внасяне на обонятелни чувства в най-новите средства за развлечение. Този път обаче те желаят да подобрят преживяването във виртуалната действителност с ново безжично носимо устройство. То обезпечава спомагателен мирис, подобаващ на виртуалния свят, в който се намирате.

„ Последните достижения в технологиите за виртуална действителност форсират основаването на безукорен 3D виртуален свят, с цел да обезпечат обществена платформа за хората “, пишат откривателите в публикация, оповестена в Nature Communication. „ Слуховите и тактилни чувства са значими за феновете, само че обонянието оказва както физиологично, по този начин и психическо въздействие върху хората. “

Установено е, че обонянието е едно от сетивата, което е най-дълбоко обвързвано с паметта ни. Би било разумно създалите, които желаят да потопят потребителя във виртуален свят, да включат в преживяването подобаваща миризма, посредством която потребителите в действителност да се пренесат на виртуалното място.

„ Обонянието играе значима роля в човешките усещания, “, пишат откривателите, „ което е еднообразно значимо за образната и слуховата противоположна връзка. Като едно от петте сетива, обонянието е посочило решаващо въздействие при оформянето на човешкия живот, защото множеството аспекти на всекидневието са свързани с подушване, идващо от изкуствени материали, индустрия, превоз, домашен артикули и други “.

Има ли късмет smell-o-vision да завоюва актуалната аудитория?

Въпреки че носимо устройство, което генерира мирис и съумява да ви потопи в действителен свят, звучи извънредно необичайно, това в действителност не е толкоз неприятна концепция, когато се замислите.

Виртуалната действителност има за цел да ви потопи надълбоко във виртуално пространство, което с помощта на технологията може да наподобява същинско за всеки, който го е пробвал. А когато се добави аудио чувството и хаптичната противоположна връзка при досег, обонятелното преживяване във виртуалната действителност сигурно би потопило потребителите на друго равнище, което да е по-различно от всеки път и да раздруса в действителност потребителя.

И въпреки всичко, като се има поради силата на виртуалната действителност да основава мощни и неизпитани до момента чувства за потребителите, постоянно има място за усъвършенстване. В последна сметка, каква е изгодата от основаването на виртуален шубрак с рози, в случай че не можете да помиришете красивите цветя?

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР