Смели московчани устроиха мемориал на жертвите от руския ракетен терор

...
Смели московчани устроиха мемориал на жертвите от руския ракетен терор
Коментари Харесай

Московчани вдигнаха мемориал за жертвите в Днипро

Смели московчани устроиха мемориал на жертвите от съветския ракетен гнет в Днипро в сърцето на Москва при паметника на Леся Украинка.

Тихата опозиция вбеси тайните и униформените служби, които сложиха скрити и очевидни постове, в вяра да заловят хората, които оставят цветя в подножието на паметника. Леся Украинка (Лариса Петривна Косач) е известна украинска писателка, преводачка и драматург, живяла в интервала 1871-1913 година.

Незнайно по какъв начин след ракетния удар по жилищна постройка на бул. " Набережна Перемоги ", в Днипро в основите на пиедестала в Москва, върху който е изправена бронзовата статуя на Леся Украинка на против хотел " Украйна " на бул. " Украински ", водещ до Киевската гара в Москва, в памет на починалите се появиха цветя и детски играчки. До пиедестала беше оставена и черно-бяла фотография на опустошения от съветската войска вход на 9-етажната постройка.

В обществените мрежи стартира препредаване на безмълвната опозиция, а това активизира съветските управляващи да търсят кой съчувства и симпатизира на жертвите на кремълския гнет. На булеварда до паметника стартира да дежури патрулка, а във вторник вечерта телеграм каналът SOTA заяви, че патрулките към този момент са две.

По информация на канала униформените стопират безредно и изборно минувачи, с вяра да заловят някого, който се е запътил с цветя към паметника.
ТЕМА преди 20 минути 636 преди 2 часа 1148 преди 4 часа 2085
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР