Смели действия на шефа на Градини и паркове“ Веселин Козарев

...
Смели действия на шефа на Градини и паркове“ Веселин Козарев
Коментари Харесай

Козарев отстранил опасно наклонена топола

Смели дейности на шефа на „ Градини и паркове “ Веселин Козарев против паднала топола на бул. Найчо Цанов избавил Пловдив от още по-голямо злополучие, оповестяват от Общинското дружество.

Благодарение на бързата реакция на Общинска полиция и Градини и паркове е предотвратена заплахата от пътнотранспортно произшествие на ул. Найчо Цанов. Там огромна топола се била наклонила върху прилежаща на нея и едвам се крепяла да не се стовари върху пътното платно. След малко прекъсване на придвижването дървото е бутнато с преден товарач в прилежащо пространство, където да бъде обработено.

Премахнато е също рисково дърво на ул. Ладога 7 до детска ясла Палечка, застрашаващо преминаващите по тротоара деца и родители.

Козарев съобщи, че екипите работят без прекъсване. За да се навакса със събирането на всичката паднала растителност, с удължено време ще се работи и в идващите дни.

По мотив неспиращите запитвания за какво толкоз доста очевидно здрави и разлистени дървета не са удържали напразно Козарев още веднъж разясни, че главната причина са болести на кореновата система, породени от изкопни действия по тротоари и в междублокови пространства за превозване на тръби, кабели и друга подземна инфраструктура.

Според него е безусловно неотложно да се направи настояща паспортизация на всички дървета в Пловдив, каквато към този момент има единствено в регион Северен.

Пловдив е единственият огромен град в България без административна конструкция „ Зелена система ”. Тя би трябвало да има категорично вменено право да съгласува и управлява всеки инфраструктурен план в частта, обвързвана с растителните типове. Едва тогава ще имаме задоволително данни, които да ни разрешат превантивни дейности във форсмажорни обстановки като тази от през днешния ден и през вчерашния ден, счита Козарев..
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР