Смелата Борислава Иванова от Добрич реши да разкаже невероятната история,

...
Смелата Борислава Иванова от Добрич реши да разкаже невероятната история,
Коментари Харесай

Лекарите били категорични, че млада добричлийка е по-добре на направи аборт, но добре, че не ги послушала

Смелата Борислава Иванова от Добрич реши да опише невероятната история, през която тя й половинката й Димитър Григоров, са минали. Майката от Добрич с изповяда в персоналния й фейсбук профил.
За негативно време думите й бяха прочетена от над 10 хиляди души и стремително започнаха да се споделя из общественото пространство. Това е една история, която отразява силата на една майка и битката й за едно бебе, за което съгласно лекарите нямали вяра. Борислава и Димитър били решили да кръстят бебето, което знаели, че ще е момиченце, Дарина. Лекарите обаче споделили, че плода е „ нещо ”, което ще почине, а поради него може да почине и майката.

Освен това медиците от Добрич и Варна й споделили, че нероденото бебе има шест пръста на едната ръка, няма корем, а сърчицето му било отдясно, както и че в случай че се роди ще има синдрома на Даун. Назначили й незабавен аборт.
Смелата майка обаче решила, че няма да се откаже от дребното момиченце и почнала „ вървене по тъгите ”. Борислава била безапелационна, че няма да прекъсне бременността си и тъкмо тогава почнало да се случва чудото.
И по този начин – бременността на Борислава вървяла добре до 13-та гестационна седмица, когато при надзорен обзор се вижда уголемена нухална дипла в плода.

Пет седмици по-късно, лекуващият доктор в град Добрич към момента не е определил повода за проблемите и предлага спиране на бременността. Борислава отива на втори доктор, който я препраща към трети, за слагане на диагноза, където се прави 4D ехография на бебето, съгласно която се оказва, че то няма корем, има шест пръста на ръцете, цялото е в оттоци – а сърцето му – то е отдясно. Издават на майката направление за спиране на бременността, само че тя не го прави.

Отива на четвърти доктор, за повторна инспекция на плода. Той не може да дефинира казуса и изпраща майката на пети доктор. Този път мнението е, че бебето няма да оцелее даже до първата си година и се издава направление, от лекарска комисия, за спиране на бременност, след утвърждение от същата тази комисия. Майката на Дарина чака планувания час за спиране на бременността, когато обаче взема решение, че това не е краят.

Така поема към доктор номер седем, до момента в който в болничното заведение я чакат за изработката на аборта по медицински аргументи.

Така, след шест съвещания на лекари, в три разнообразни града, всички единомислещи в решението си, че бебето Дарина би трябвало да почине, още преди да се роди, Борислава чува за първи път друго мнение – „ Бебето е крепко, няма никакви аномалии или съществуване на синдроми ”. Силната майка взема решение да послуша единствено това мнение и избира да има вяра, че бебето ѝ в действителност е добре, и шестима доктори са се объркали.

Така, няколко месеца по-късно се ражда Дарина. Без синдром на Даун, без шест пръста, с естествен корем и със сърце – тъкмо там, където би трябвало да бъде.

Ето цялата история на Боряна, която самата тя показа във Facebook пространство (публикуваме я без редакторска намеса):

„ Към днешна дата съвсем е минала една година от както родих моята щерка Дарина, за която по време на бременността ми не бяхме сигурни, че ще успеем да имаме през днешния ден!

Всичко стартира в 13-та гестационна седмица, като лекаря, който ме следеше (д-р Петев – Гр. Добрич!) видя нещо притеснително – уголемена нухална дипла. Изпрати ме на 3D ехография (д-р Стоилов – Гр. Добрич), който я мери 4,8 мм при норма до 2,5 мм. (Уголемената нухална дипла може да бъде симптом за съществуване на синдром на Даун или друга вродена аномалия) Пуснах vision test (изследване за съществуване на вродени аномалии) – не беше налична никаква такава.

В 18-та гестационна седмица доктор Петев, още веднъж беше обезпокоен за бебето заради съществуване на “нещо ” (по негови думи) в гръдната празнина на бебето. Препоръча ми да отида на второ мнение, тъй като той не бил задоволително дипломиран и не знае какво е това “нещо ”, само че съгласно него ще би трябвало да се прекъсне бременността. Същия ден отидох на второ мнение (д-р Румяна Николова – Гр. Добрич), която също не знаеше какво е това “нещо ” и ме препрати на 4D ехография (д-р Мартин Милев – Гр. Добрич), там получих “пълната диагноза ” на плода “ммм не не..

Махайте го, че в случай че се забавиш ще почине в теб и ти ще умреш.. Цялото е в отоци.. На врата, носа, краката, ръцете, врата, главата на всички места има! Отделно сърцето е от дясно и няма корем! Има сътрудници от София, дето се мъчат да изсмуква течност от отоци вътреутробно, но то по-скоро опитват, щото са го правили броени пъти, пък и то като няма корем, не можете да го спасите! ” и ми издаде документ за преустановяване на бременността!

Отидох още веднъж при доктор Петев, който трябваше да ми даде направление за постъпване в болница и осъществяване на кюртаж, при което думите му бяха “Тука в наща болничното заведение нали? Още на следващия ден идваш и аз персонално ще го махна! ” споделих, че ще отида във Варна и се опита да ме разубеди, само че не съумя..

Отидох във АГ Варна на идващия ден, където ме одобри доктор Желев и ме прегледа, сподели че има нещо притеснително, само че не е сигурен, че би трябвало да се прекъсне бременността и откакто прегледа документите от доктор Милев съобщи, че в действителност въпросния даже не е дипломиран да издава сходни документи, а бременност се прекратят единствено след утвърждение на комисия, което в Добрич очевидно не се прави. Препоръча ми да отида на обзор в София където, в случай че би трябвало да се приключи бременността квалифицирано лице да издаде нужните документи.

Отидох в София при доцент Димитрова (клиника Фемина), която сподели, че сме млади.. Ще създадем ново.. Това и да го оставим няма да оцелее и до първата годинка.. И видя, че има 6 пръста на едната ръка!!! Издаде документи за спиране.

Върнах се във АГ Варна и подадох документите, трябваше да изчакам да се вземе решение от комисията, което щеше да е след 3 дни. Прибрахме се вкъщи и откакто никой не ми звънна след 3 дни започнах да диря в Интернет доктор, който може да ми помогне и открих доктор Чавеева (Гр. София – клиника Щерев) свързах се персонално с нея и и описах защо става въпрос и ми сподели да отида още на идващия ден. Веднага откакто затворих телефона ми звъннаха от АГ Варна, че ще ме одобряват след 2 дни.

Тръгнахме за София (на идващия ден трябваше да съм във Варна за спиране!) доктор Чавеева ме прегледа и се оказа, че нищо му няма на бебето! Леко уголемена нухална дипла, само че при съществуване на тест доказващ, че няма аномалии всичко останало беше идеално!

На идващия ден бяхме във Варна, само че не за приемане, а да си взема назад документите, които бях подала! Директора на болничното заведение (д-р Ковачев) ни предложения в кабинета си да поговорим, тъй като не му стана ясно, за какво няма да постъпя в болничното заведение. Показах му документите от доктор Чавеева и се оправда, че е одобрил спирането, единствено тъй като имам публикуван документ от доцент Димитрова, а той самия е трябвало да ме прегледа, което не се случи!

Ходих още 2 пъти на прегледи при доктор Чавеева и всичко беше наред, презаписах женската си консултация при доктор Желязкова (Гр. Варна – клиника Петинка Цветкова), която е извънредно добър доктор! Ходих всяка седмица на консултация, с цел да следим нухалната дипла, която с течение на бременността влезе в норма!!!!

Родих естествено моята щерка, която беше изцяло здрава, без аномалии, без 6-ти пръст на едната ръка, без отоци, със корем и сърце на вярното място!! В АГ Варна с избор на екип доктор Георгиев, на който съм доста признателна за страхотната работа!

Споделям това с концепцията да съумея да оказа помощ на някоя бъдеща майка, която минава през това.. Не се съгласявайте с всяко нещо, което ви споделят “лекарите ”, тъй като в случай че аз се бях съгласила, в този момент нямаше да съм майка! Щях да имам един аборт по медицински показания, тъй като някои лекари не си схващат от работата!

Не непременно се постанова аборт, поради уголемена нухална дипла!!!!!!! Защото 90% от българските лекари поучават родителите да прекратят бременността, поради това! — в компанията на Димитър Григоров ”.

Инфо: 99999999views

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР