Смел млад мъж спаси кюстендилското село Ломница и гората край

...
Смел млад мъж спаси кюстендилското село Ломница и гората край
Коментари Харесай

Млад мъж спаси сам село и гора от пожар, горящо дърво паднало върху него

Смел млад мъж избави кюстендилското село Ломница и гората край него от пожар. Герой в случката е Иван Белишки, който преди няколко вечери, до момента в който вървял из пътеките над селото, забелязал големи пламъци. Веднага подал сигнал, само че по-късно, вместо да чака някой да пристигна, с решителни дейности съумял да пресече огъня и да свърши огромна част от работата на пожарникарите, заяви Нова телевизия.

Всяка вечер Иван обичал да излиза на разходка из горските пътеки в граничната зона край село Ломница. Преди няколко дни отново се любувал на тихата природа, когато усетил мириса на пушек. След момент видял пламъци и кълба пушек.

" Изкопах траншея към 70 см, с цел да се предотвратя разпространяването на пожара нагоре, защото заплашва махала Радомирци. Къщите са на няколкостотин метра, а самата природа е суха, доста бързо се разраства, след което се пробвах да предотвратя разпространяването на огъня по стволовете на дърветата, във височина. Ако се възпламенят короните, тогава става неконтролируемо . В началото се виждаше по какъв начин целия скат гори ", споделя той.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР