Смекчиха правилата за влизане в странатаЗадължително е обаче представянето на

...
Смекчиха правилата за влизане в странатаЗадължително е обаче представянето на
Коментари Харесай

Без карантина за ваксинирани в Англия

Смекчиха разпоредбите за влизане в страната
Задължително е обаче представянето на PCR проби

Променените правила за пътешестване влязоха в действие през днешния ден

Напълно имунизираните хора, които идват в Англия и Шотландия от страните от зеления и кехлибарения лист, към този момент няма да бъдат подлагани на наложителна карантина, съобщи Би Би Си.

Новата наредба, смекчаваща разпоредбите за пътешестване до Острова от страни с ниски равнища на заразяване с ковид (зелен и кехлибарен лист, в които попадат Съединени американски щати и множеството страни от Европейски Съюз, в това число България), влязоха в действие през днешния ден. Изключение от тази мярка е Франция, пътуващите от която подлежат на изолираност в Англия. Досега от карантина, продължаваща сред 5 и 10 дни, се освобождаваха единствено пасажерите, които са били имунизирани в Обединеното кралство.

Новите правила разрешиха на доста хора, които се оказаха разграничени с околните си да вземем за пример от двете страни на Атлантическия океан, да се съберат още веднъж след повече от година.

Смекчените правила обаче не важат за идващите от страните от аления лист, като Индия, Обединените арабски емирства, Южна Америка, откъдето към този момент могат да се връщат единствено жители на Обединеното кралство. Независимо дали са имунизирани, след идването си на Острова те би трябвало да се подложат на 10-дневна карантина за тяхна сметка в особено предопределени за това хотели.

Въпреки облекченията за пътуващите, даже и изцяло имунизираните от зелените и кехлибарени страни ще би трябвало да показват наложително негативни PCR проби. От зелените страни подобен би трябвало да се направи преди пътуването и два дни след идване в Англия. А за тези от кехлибарения лист - три дни преди идването и отново два дни по-късно. Пристигащите от тази група страни, които не са изцяло имунизирани, могат да бъдат сложени в изолираност за 10 дни.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР