Смъртта на ученика е поредният такъв случай в района, заради

...
Смъртта на ученика е поредният такъв случай в района, заради
Коментари Харесай

Пешеходен надлез край Атия заради прегазения ученик

Смъртта на ученика е следващият подобен случай в региона, поради което през днешния ден поданици на Атия, Черноморец, Созопол и Бургас излязоха на митинг и блокираха пътя .

Надлезът ще е с асансьор и всичко належащо за безвредното прекосяване на жителите, оповестиха от Агенция "Пътна инфраструктура " (АПИ). Проектирането и построяването му ще стане в оптимално къс период.

Успоредно с това ще бъде изработен пътен одит и ще се реши нуждата от построяването на кръгово кръстовище.

В околните дни стартира и полагането на шумяща маркировка преди кръстовището за Атия. Целта е водачите в допълнение да бъдат предизвестени да понижат скоростта на придвижване и да карат по-внимателно.

След последната кървава злополука, 59-годишният водач, който блъсна и умъртви на място 16-годишния Костадин Джардов, е дал спорни показания. Първо Кирил Георгиев споделил, че бил омаян от фаровете на друга кола и по тази причина не е видял момчето. След това споделил, че джипът му "Шевролет Каптива " поднесъл на мокрия път. Полицаите са открили, че няма спирачен път, а момчето е било влачено близо 30 метра.

Шофьорът беше арестуван за 24 часа, алкохолната му проба е негативна.

Инцидентът стана малко преди 7 часа сутринта, когато момчето, което живеело с баба си, отивало на учебно заведение. Майката, която работи в чужбина, се връща за погребението.

АНКЕТА: Можем ли да понижим злополуките на пътя?
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР