Смъртта на телевизионния водещ Милен Цветков е била неизбежна. Това

...
Смъртта на телевизионния водещ Милен Цветков е била неизбежна. Това
Коментари Харесай

Смъртта на Милен Цветков е била неизбежна, показа експертиза...

Смъртта на телевизионния водещ Милен Цветков е била неизбежна. Това е заключението на специалистите, показали пред Софийския градски съд (СГС) здравната експертиза, която бе призната от магистратите, съобщи Българска национална телевизия.

Днес на съвещание в Софийски градски съд са прегледани комплексната петорна техническа и здравна експертизи, които демонстрират метода на настъпване на злополуката и връзката с контузиите, довели до гибелта на журналиста.

Техническата експертиза сподели, че автомобилът, блъснал колата на Милен Цветков, се е движил със скорост от 98 километра в час. Заради по-голяма повърхност и по-голяма маса на автомобила на Кристиан Николов, се е получила доста огромна кинетична сила, от която колата на водещия изхвърчала безусловно в центъра на кръстовището, а тялото на журналиста се е притиснало мощно сред шофьорската седалка и кормилото. От това настава в началото отчасти, а в следствие и цялостно скъсване на аортата. Започва кръвоизлив, който безусловно за няколко минути притиска сърцето и стопира неговата активност.

Експертите са открили и повода Цветков да да успее да излезе от колата – непокътнатия външен пласт на аортата.

Каквато и помощ да е получил от медицинския екип, дошъл на място, контузиите на журналиста са били смъртоносни и той е нямал късмет за оцеляване.

Любомир Таков, юристът на подсъдимия, се опита да стачкува против приемането на вчерашната експертиза, която потвърждава използването на опиати върху държанието на Кристиан Николов.

Експертизата е призната с всички изводи и показания, дадени от специалистите в правосъдна зала.

Предстои експертизите да бъдат прегледани, а страните ще имат право да слагат свои спомагателни претенции. Каквито и процедури да се подхващат от двете страни по делото оттук насетне, може да се каже, че то наближава своята крайна права.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР