Смъртта на принцеса Даяна, заедно с нейния приятел Доди Ал-Файед,

...
Смъртта на принцеса Даяна, заедно с нейния приятел Доди Ал-Файед,
Коментари Харесай

Смъртта на принцеса Даяна и сина ми беше инцидент, няма заговор: Мохамед Ал-Файед

Смъртта на принцеса Даяна, дружно с нейния другар Доди Ал-Файед, ще бъде отразена във финалната серия на Короната - нещастието e нещото, което преследва бащата на Доди, Мохамед Ал-Файед, до края на живота му.

След като години наред беше " преследван " от теории на конспирацията за гибелта на принцеса Даяна през 1997 година, Мохамед Ал-Файед най-сетне призна, че няма метод някой да е възнамерявал нахлуване против принцесата на Уелс и неговия наследник Доди Ал-Файед, както всяко решение, взето преди тяхната трагична гибел е " в последния миг ".

 width=

Бившият началник на Harrods и притежател на Fulham FC от 1997 година до 2013 година беше една от най-известните фигури, подхранващи тайните теории за автомобилната злополука, при която починаха Даяна и Доди, само че след гибелта на Мохамед през август тази година журналистът Андрю Нийл твърди, че Мохамед един път споделил, че никой не е знаел авансово, че в онази съдбовна нощ двойката ще пътува през Париж с кола.

Принцеса Даяна и Доди били отседнали в императорския апартамент на хотел The Ritz в Париж, само че през последната им вечер в града Доди решил да заведе Даяна в персоналния си апартамент покрай Шанз-Елизе, с цел да избегнат папараците, които гъмжали към хотела.

След като взима решение в последната секунда да не остава в хотела, Доди желае позволение от татко си да употребява персоналната защита на Мохамед, с цел да помогне на него и Даяна да избягат от папараците през задния вход на The Ritz. Мохамед в началото отхвърля настояването му, само че в последна сметка се съгласява, което води до втория избор в последната минута, изработен същата вечер.

 width=

След това, когато Доди и Даяна най-сетне са на път към жилището на Доди, в последния миг е взето друго решение да се поеме по друг, от в началото планувания, маршрут. Новият маршрут ги преведежда през тунел, където се случва съдбовната злополука, само че защото не било планувано авансово, Мохамед до гибелта си има вяра, че е малко евентуално някой да " причаква " двойката.

Пишейки в Daily Mail, журналистът Андрю напомни: " Разбира се, Доди е, за жалост, архитектът на личната си гибел и на тази на Даяна. Решението да се напусне The Ritz не било взето до последната минута, както и заобиколният маршрут през тунела, с цел да се стигне до жилището на Доди. Според личните показания на Мохамед Ал-Файед пред мен, не е допустимо някой да е дебнел, с цел да ги убие, защото никой не е знаел авансово какво ще създадат или по какъв начин ще го създадат. "

 width=

Бащата на Доди, Мохамед умря по-рано тази година на 94-годишна възраст и се смяташе, че е " преследван " от тайни теории към гибелта на сина му и принцеса Даяна в продължение на 26 години. В следствието от 2008 година за гибелта на принцеса Даяна Мохамед твърди, че Даяна е била убита, тъй като е била бременна с бебето на Доди по време на гибелта си и че двойката е възнамерявала да разгласи годежа си. Той сподели в съда: " Аз съм единственият, на който споделиха ".

Аутопсията обаче откри, че Даяна не е бременна и приятелите й също твърдяха, че това не е допустимо. Мохамед упрекна редица хора и организации, че са забъркани в хипотетичния скрит план, в това число някогашният министър-председател Тони Блеър, сестрата на Даяна Сара Маккоркудейл и нейният брачен партньор Робърт Фелоуз, френските токсиколози, френските водачи на колата за спешна помощ, водачът на автомобила Анри Пол, двама някогашни лондонски служители на реда, тримата телохранители и даже някои от най-близките другари на Даяна.

Разследването откри, че Даяна и Доди са били " нелегално " убити при злополуката, само че не беше оголен скрит план. Отношенията на Мохамед с кралското семейство останаха влошени години наред, само че леко се смекчиха, откакто принц Уилям му подаде маслинова клонка и предложения дъщерите му на мемориал за Даяна. Съобщава се, че през последните години той има вяра, че гибелта на сина му и Даяна е трагичен случай.

Бившият изпълнителен шеф на PR Честър Стърн - който представляваше милиардера от 2001 до 2004 година и остана негов непосредствен другар - сподели: " Той се отхвърли от това, че това е директен скрит план, воден от принц Филип през последните години. Това допуска, че той безшумно стартира да приема, че всичко е било един случай. "

Източник: Mirror

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР