Смъртта на млада бременна жена в Полша отново разпали дебата

...
Смъртта на млада бременна жена в Полша отново разпали дебата
Коментари Харесай

Смърт на бременна жена в Полша отново разпали дебата за забраната на абортите

Смъртта на млада бременна жена в Полша още веднъж разпали дебата за възбраната на абортите в една от най-силно религиозните страни в Европа. Според деятели 30-годишната Изабела е щяла да оживее в случай че абортите бяха позволени.

Изабела била в 22 гестационна седмица, когато умряла от сепсис. Причината – лекарите чакали нероденото ѝ бебе, което било с извънредно доста недостатъци, да почине по натурален път в утробата преди да го извадят.

Жената е призната в болница през септември, когато водите ѝ изтичат. „ Бебето тежи 485 грама. Засега, с помощта на възбраната за аборти, аз би трябвало единствено да лежа. И нищо не може да се направи. Лекарите ще чакат до момента в който бебето не почине или не стартира раждане. Ако това не се случи, евентуално ще получа отравяне на кръвта “, написа Изабела на майка си от болничното заведение.

След като скенер посочил, че плодът към този момент няма сърдечна активност, лекарите разрешили провеждането на Цезарово сечение, само че преди интервенцията Изабела издъхнала.

От болничното заведение разясняват, че са се съобразили със закона, забраняващ абортите. Те са освободили двама лекари, които са били на промяна по времето на гибелта.

През октомври 2020 година в Полша беше признат закон, съгласно който абортите при съществуване на малформации на плода са противоконституционни. По този метод те на процедура са неразрешени. След гибелта на Изабела деятели още веднъж показаха неодобрение от закона, само че управляващите считат, че законът не е отговорен.

„ Когато става въпрос за здравето и гибелта на майката – тогава терминиране на бременността е допустимо “, показват от ръководещата партия.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР