Смъртта на млад мъж, оставил 5-годишно сираче, събра пред болницата

...
Смъртта на млад мъж, оставил 5-годишно сираче, събра пред болницата
Коментари Харесай

Напрежение пред болницата във Велико Търново заради смъртта на 31-годишен мъж

Смъртта на млад мъж, оставил 5-годишно сираче, събра пред болничното заведение във Велико Търново близки и другари, които упорстват за отговори от медиците какво е довело до нещастието.

31-годишният Димитър Маринов умрял следобяд на Стефановден в реанимацията, а преди този момент бил на лекуване в инфекциозното поделение с вирусна зараза с неуточнен генезис, откъдето е изписан с усъвършенстване, изясни медицинският шеф доктор Галина Гарева. Семейството и приятелите на Димитър обаче се съмняват, че е позволена немарливост от страна на медиците.

На 12 декември влезе в инфекциозното поделение, лекуваха го. На 5-я ден помоли доктора да се прибере у дома за една вечер и да пристигна на идващия ден за инжекции. Прилоша му, стартира да повръща, да получава зашеметяване, тикове. Като се върна в отделението продължи да повръща, само че те не обърнаха такова внимание на тези признаци и на 7-8-я ден го изписаха. През нощта се утежни, стартира да халюцинира. Извиках незабавна помощ, одобриха го още веднъж, получи и гърчове и се наложи да го одобряват в реанимация. Никога не е имал заболяване - прав, здрав, деятелен ", описа жена му Силвия Цонева. Бащата на умрелия Петьо Русев твърди, че фамилията е упорствало да бъде извикан народен съветник, само че професорка от Плевен е извикана едвам на 27 декември, когато е настъпил съдбовния край.

Лекарите считат, че Димитър е развил вирусен енцефалит и макар напъните на екипа на реанимацията е умрял 5 дни по-късно. Причината, довела до съдбовния излаз, ще бъде ясна след заключението от осъществената аутопсия на 29 декември. В МОБАЛ " Д-р Стефан Черкезов " е почнала и вътрешна инспекция. Иззета е документите от двете отделения, където е лекуван пациентът. Снемат се пояснения от медиците.

Димитър Маринов ще бъде заровен на следващия ден, а близки, другари и сътрудници упорстват да стане ясна повода за нещастието и готвят митинг пред лечебното заведение на 4 януари.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР