Смъртта на кралица Елизабет Втора направи сина й крал на

...
Смъртта на кралица Елизабет Втора направи сина й крал на
Коментари Харесай

Как смъртта на кралицата промени титлите на нейните наследници


Смъртта на кралица Елизабет Втора направи сина й крал на Обединеното кралство, само че също така смени и купите на част от основните членове на семейството Уиндзор.
Всичко по тематиката: Смъртта на кралица Елизабет II и новият престолонаследник 42
Още в първите часове след кончината на Нейно Величество, принц Уилям и Кейт Мидълтън смениха имената си в обществените си мрежи. До момента те бяха херцози на Кеймбридж, само че в този момент към тази купа прибавят и херцог и херцогиня на Корнуол. Като директен правоприемник на английския престол, Уилям наследява тази купа от татко си. И по този начин Кейт и брачният партньор й вече са херцози на Кеймбридж и Корнуол.



Само до преди ден това име носеха Чарлз III и кралицата-консорт. За разлика от починалата принцеса Даяна която беше необятно известна като принцесата на Уелс,
Камила строго се придържаше към купата си на херцогиня.

Принц Уилям наследява от татко си и още една купа - принц на Уелс, която обичайно се дава на наследника на трона. Това обаче евентуално ще се случи на по-късен стадий или след церемонията по коронацията на новия крал. Самият Чарлз носеше купата принц на Уелс от 1958 година, когато тя му бе дадена от Елизабет II.

И още една забележителна смяна. Като внуци на настоящия крал, децата на Меган и Хари най-накрая ще могат да се титуловат принц Арчи и принцеса Лилибет.

Херцозите на Съсекс неведнъж са споделяли недоволството си, че наследниците им не са получили кралски трофеи. Меган даже разгласи, че е била шокирана, когато е научила, че Арчи няма да има защита, тъй като няма титла и даже допусна, че решението е взето поради неговата смесена раса. Не е изключено обаче кралят да реши да лиши от купите двете си внучета, които живеят с родителите си зад Океана. Меган Макръл и принцът се отдръпнаха по лично предпочитание от ролята си на дейни членове на кралската фамилия.

След гибелта на кралицата, принц Хари става пети в линията по онаследяване на трона. Арчи и Лилибет се подреждат надлежно на шесто и седмо място.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР