Смъртта на двете малки деца в Сандански извади на дневен

...
Смъртта на двете малки деца в Сандански извади на дневен
Коментари Харесай

Ще те накарам да се самоубиеш, Ще те изкарам луда и ще ти взема децата. Това ли е накарало Кристина да убие децата си?

 Смъртта на двете дребни деца в Сандански извади на дневен ред един значим въпрос - дали отчаянието на една жена и майка, дали дългогодишното психическо и физическо принуждение над нея може да докара до извънредно непредвидими дейности, като убийството на децата й, предава Българска национална телевизия.

Кристина Дунчева крие дълга история на принуждение в фамилията си. Тя твърди, че е била жерта на домашно принуждение. В молбата си до съда майката разказва ужаса, в който е живяла:  

" Поради утежняване на връзките към мен и децата, непрекъснатия физически и душевен тормоз по отношение на мен, ПРЕД ДЕЦАТА НИ,.. след серия обидни квалификации по мой адрес, физическа експанзия изразяваща се в мощно и мъчително дърпане на ушите ми, закани за физическо заличаване с думите " Ще те унищожа и теб и цялото ти семейство ", ще те накарам да се самоубиеш ", ще те изкарам луда и ще ти взема децата и заканата му да ме изхвърли през терасата... бях принудена на 5 октомври да напусна с децата... "

В исковата молба Кристина също по този начин прецизира, че на идващия ден е била заплашвана от Георги Трайков и по телефона с думите

" Ще те унищожа и теб, и цялото ти семейство! ", " Ще те накарам да се самоубиеш ", " Ще те изкарам луда и ще ти взема децата ".

Тези закани за ликвидиране са знаци за висок риск и са задоволителни да се задейства член 18 от закона за отбрана от домашно принуждение и в период до 24 часа да се издаде незабавна отбрана без да е належащо да се приканват двете страни, даже и да не са поискано категорично.

Според исковата молба, съдът може да разпореди и ограничения за незабавна протекция разказани и в закона за протекция на децата. Кристина е декларирала, че непрекъснатия душевен и физически тормоз е ставал пред очите на децата, а член 2 от закона приема, че децата като очевидци също могат да се смятат за жертва на принуждение.

Освен това, в деня в който Кристина бяга от вкъщи си, тя е звъняла за помощ на 112. След позвъняването е реагирал полицейският контрольор, който желае документално изложение. В него Кристина споделя за ескалиращо напрежение след приложимост на алкохол.

Ако отзовалият се служител на реда откри данни за директна, непосредствена или следваща заплаха за живота или здравето на потърпевшото лице, може да изиска от районния съд да издаде заповед за незабавна отбрана в период от 24 часа от приемането на молбата. В случаите, в които има и деца жертви на принуждение, полицейският контрольор би трябвало да уведоми отдела за Закрила на детето и да подаде сигнал към прокуратурата.

Семейството на Кристина и нейният юрист не са осведомени да има действия в тази тенденция.

До съдбовния за децата ден, Кристина е била мощно разколебана, че ще получи институционална поддръжка и помощ.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР