Смъртта на детето на столичния булевард Гешов е трагедия. Кметът

...
Смъртта на детето на столичния булевард Гешов е трагедия. Кметът
Коментари Харесай

Общинските съветници от ГЕРБ искат отговори от кмета на район Триадица за починалото момче

Смъртта на детето на столичния бул. Гешов е покруса. Кметът на Столична община към този момент отговори по какъв начин тя и ръководената от нея администрация работят за подреждането на града с въвеждане на правила и в този момент чакаме такива отговори от районния кмет на Триадица и способените държавни органи. Това се споделя в позиция на групата на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили в Столичния общински съвет (СОС).
" Безотговорността няма цвят и политическа принадлежност. Затова ние няма да търсим политическа отговорност, само че като общински съветници настояваме да получим отговори от кмета на регион Триадица по какъв начин упражнява надзор над подчинената си администрация? ", питат общинарите.
" Да работиш не е същото като да обещаваш ", безапелационни са те.
Публикуваме цялостната им позиция без редакторска интервенция:
Смъртта на детето на столичния бул. Гешов е покруса. Кметът на Столична община към този момент отговори по какъв начин тя и ръководената от нея администрация работят за подреждането на града с въвеждане на правила и в този момент чакаме такива отговори от районния кмет на Триадица и способените държавни органи.
Безотговорността няма цвят и политическа принадлежност. Затова ние няма да търсим политическа отговорност, само че като общински съветници настояваме да получим отговори от кмета на регион Триадица по какъв начин упражнява надзор над подчинената си администрация? Как следи за осъществяването на отговорностите им по налагане на надзор, по издаване на законосъобразни актове? Как схваща своите пълномощия като представител, непосредствено определен от жителите, само че задължен да си взаимодейства дейно с останалите институции? Защо си разрешава да не дава желаната от всички районни кметове информация за работата си?
Да работиш не е същото като да обещаваш.
В този случай наподобява, че виновният не е един. И е симптом на подготвеност отговорността да се търси от верните хора и институции. А тя в този случай не може да е единствено административна, би трябвало да бъде и наказателна. За да се случи това имаме потребността и от съответно нормотворчество. Затова се надяваме и парламентарната естрада да се употребява за диспути по нужните на нашето общество законови правила, каквито са препоръчаните от кмета и основния проектант на София промени в Закон за устройство на територията, а не за основаване на клюки и разпространяване на тайни теории. Ако някой народен представител от Българска социалистическа партия или друга групировка с упоритости за държавна власт има съответстваща информация- дано я даде ясно и изрично, с съответни имена, с документи. Нека го направи през днешния ден или да се извини обществено, че се пробва да извлича политически дивиденти от гибелта на едно дете.
Надяваме се прокуратурата, а по-късно и съдът да свършат своята работа във връзка с всички виновни, а дотогава не се надяваме, а пожелаваме от кмета на регион Триадица и неговата администрация да посочват намерено и непосредствено проблемите и да дават решения, по този начин както направи кметът на София.
  Позиция на групата на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили в СОС Смъртта на детето на столичния бул. Гешов е покруса. Кметът на Столична община към този момент отговори по какъв начин тя и ръководената от нея администрация работят за подреждането на града с въвеждане на правила и в този момент чакаме такива отговори от районния кмет на Триадица и способените държавни органи. Безотговорността няма цвят и политическа принадлежност. Затова ние няма да търсим политическа отговорност, само че като общински съветници настояваме да получим отговори от кмета на регион Триадица по какъв начин упражнява надзор над подчинената си администрация? Как следи за осъществяването на отговорностите им по налагане на надзор, по издаване на законосъобразни актове? Как схваща своите пълномощия като представител, непосредствено определен от жителите, само че задължен да си взаимодейства дейно с останалите институции? Защо си разрешава да не дава желаната от всички районни кметове информация за работата си? Да работиш не е същото като да обещаваш.  В този случай наподобява, че виновният не е един. И е симптом на подготвеност отговорността да се търси от верните хора и институции. А тя в този случай не може да е единствено административна, би трябвало да бъде и наказателна. За да се случи това имаме потребността и от съответно нормотворчество. Затова се надяваме и парламентарната естрада да се употребява за диспути по нужните на нашето общество законови правила, каквито са препоръчаните от кмета и основния проектант на София промени в Закон за устройство на територията, а не за основаване на клюки и разпространяване на тайни теории. Ако някой народен представител от Българска социалистическа партия или друга групировка с упоритости за държавна власт има съответстваща информация- дано я даде ясно и изрично, с съответни имена, с документи. Нека го направи през днешния ден или да се извини обществено, че се пробва да извлича политически дивиденти от гибелта на едно дете.  Надяваме се прокуратурата, а по-късно и съдът да свършат своята работа във връзка с всички виновни, а дотогава не се надяваме, а пожелаваме от кмета на регион Триадица и неговата администрация да посочват намерено и непосредствено проблемите и да дават решения, по този начин както направи кметът на Софи
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР