Смъртта на бизнесмена Данаил Божилов в пловдивския парк Лаута от

...
Смъртта на бизнесмена Данаил Божилов в пловдивския парк Лаута от
Коментари Харесай

Вещоман взел пистолета на бизнесмена Божилов, самоубил се в Лаута

Смъртта на предприемача Данаил Божилов в пловдивския парк " Лаута " от предходната седмица е самоубийство. До тази тези са стигнали проверяващите.

За нас казусът е явен, оголен, и без подозрения, съобщи основният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов на конференция в Пловдив.

 Водещата версия за гибелта на пловдивския предприемач е самоубийство
Водещата версия за гибелта на пловдивския предприемач е самоубийство

В намерено предсмъртно писмо Данаил Божилов обяснявал, че имал финансови и бизнес проблеми

Полицаите са разкрили към този момент оръжието на Божилов. Оказва се, че Симеон Стоев, 74-годишен някогашен боен, го е взел от мястото на престъплението.

До него полицията стига след свидетелски показания, че той е бил измежду хората, които са разкрили простреляния мъж на алеята в парка. Видян е и да се навежда над тялото. През цялото време е отричал револверът да е у него.

Пистолетът е открит след претършуване в дома му. Защо това претършуване е направено едвам в този момент полицията изясни, че проверяващите влизат в жилището на Симеон Стоев едвам откакто са налице законовите учредения за това. В жилището е открит и различен нелегално притежаван револвер. Оръжията са конфискувани.

При водените преди 4 дни диалози с този човек той отхвърляше да ни спомага и ни заблуждаваше. Затова и трябваше да изчакаме законовия ред, с цел да стигнем до истината, изясни Младен Маринов.

В тази връзка и след окончателните резултати от всички експертизи, назначени по случая, изрично може да се каже, че става въпрос за самоубийство, съобщи и заместител окръжният прокурор на Пловдив Галин Гаврилов.

Възрастният мъж е задържан за период от 72 часа, като му е повдигнато обвиняване.

Впечатленията на направилите обиска в дома му, в който някогашният боен живее с щерка си, са, че той е вещоман. Ще му бъде назначена съдебно-психиатрична експертиза.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР