Смъртта на 85-годишния фотограф Рене Робърт в Париж, който се

...
Смъртта на 85-годишния фотограф Рене Робърт в Париж, който се
Коментари Харесай

„Убит от безразличие“: Известен фотограф почина, след като припадна и прекара 9 часа на студа в центъра на Париж

Смъртта на 85-годишния фотограф Рене Робърт в Париж, който се поддаде на хипотермия след рухване и прекара девет часа изцяло пренебрегнат от минувачите на студения тротоар в центъра на града, провокира горест, яд и съмнение във Франция и отвън нея, заяви.

Швейцарският фотограф, прочут със фотоси на някои от най-известните звезди на фламенко в Испания, умря предходната седмица, откакто се подхлъзна по време на една от нощните си разходки в парижкия квартал, където живееше, а съгласно приятеля му, журналистът Майкъл Момпонтету, Робърт паднал на тротоара на улица Turbigo.

The “death by indifference” of René Robert, a well-known flamenco photographer who fell to the ground on a Paris street and was ignored by passersby for nine hours, raises questions about our own lack of compassion, said a friend in an emotional farewell

„ Той се подхлъзнал и паднал. Не можел да стане, лежал на студено девет часа, до момента в който скитник извикал кола за спешна помощ. Имаше хипотермия и не можеше да оцелее. През тези девет часа никой минувач не е спрял да ревизира за какво този човек лежи на тротоара. Никой… “, написа Момпонтету в поредност от туитове.

Той също по този начин заяви за събитията към гибелта на приятеля си пред France TV Info, като сподели, че Робърт е бил „ погубен от равнодушие “.

For a tragic example of an indifferent society, look no further than the case of French photographer René Robert, who died of hypothermia on a crowded Parisian street.

Nobody stopped to check on Robert when he collapsed in the middle of the street earlier in January.

„ Ако тази страшна гибел можеше да се употребява за някаква цел, тя би била по този начин: когато човек лежи на тротоара, би трябвало да проверим какво е – колкото и да сме заети, дано спрем за миг “, сподели Майкъл.

Той означи, че доста хора, в това число и той, постоянно гледат на другата страна, когато става дума за хора на улицата.

Смъртта, настъпила в региона на Париж, където спят доста бездомни, провокира спор за гражданска отговорност и обикновено благовъзпитание, написа Guardian.

Заглавието във „ Фигаро “ гласи: „ Фотографът Рене Робърт, мъртъв от равнодушие посред улицата “.

Испанското посолство в Холандия написа в Туитър, че гибелта на „ Рене Робърт, който снима всички велики фламенко актьори с фотоапарата си, предизвиква нашата групова съвест “.

„ Много съм печален за загубата на Рене Робърт, който имах шанса да срещна и фотографирам. Не мога да схвана за какво никой не му е оказал помощ. Не желая да мисля, че живеем в общество с толкоз дребна стойност “, сподели носителят на „ Грами “ фламенко артистът Архангел.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР