Смъртта на 8-годишното дете, което загина, след като бе блъснато

...
Смъртта на 8-годишното дете, което загина, след като бе блъснато
Коментари Харесай

Мъж от Еритрея е заподозрян за нападението на гарата във Франкфурт

Смъртта на 8-годишното дете, което почина, откакто бе блъснато дружно с майка си на релсите пред приближаващ трен на централната жп гара във Франкфурт, ужаси обществото и провокира стихия от неодобрение в Германия.

Пoвод за това стана информацията, че арестуван за жестокото действие е мъж от еритрейски генезис, което бе доказано от полицията във Франкфурт.
Мъж бутна малко дете под колелата на трен в Германия Майка му също се оказала на пътя на композицията, само че съумяла да избегне удара
Говорителката на органите на реда в немския град Изабел Нойман заяви, че не е открита връзка сред жертвите и обвинения. Освен майката и детето, мъжът се е опитал да блъсне още една жена от перона на релсите, само че тя е съумяла да се отбрани.

Това е втори сходен случай във Федералната република, откакто на 20 юли в град Вьорде в Северен Рей Вестфалия жена бе блъсната 34-годишна жена бе блъсната пред приближаващ районен трен и в резулатат на пострадванията си умря. Тогава обвиненият се оказа 28-годишен мъж от Косово със сръбски генезис.

Парламентарно показаната на федерално равнище партия „ Алтернатива за Германия”, която е известна с позициите си против емигрантите, изрича своите съболезнования на майката на починалото дете на формалната си „ Фейсбук” страница.

В своят5а позиция по отношение на случилото се „ Алтернатива за Германия” декларира, че случилото се демонстрира по какъв начин „ Културата на „ Добре дошли” (към имигрантите) е към своя край. Държавата би трябвало най-сетне да реагира”.

Крайнодесните радикали от „ Пегида” приканиха към митинг поради нападението на централната гара във Франкфурт. В обществените мрежи те приканват хората да се съберат довечера на Алтмаркт в Дрезден.

Междувременно управляващите в Германия приканиха пътуващите с железниците да бъдат деликатни и да се оглеждат за подозрителни лица на пероните, както и да стоят минимум на два метра от релсите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР