Смъртта на 32-годишен чернокож мъж, застрелян от полицията в САЩ,

...
Смъртта на 32-годишен чернокож мъж, застрелян от полицията в САЩ,
Коментари Харесай

Протести в Минеаполис след ново убийство на чернокож от полицията

Смъртта на 32-годишен негър мъж, убит от полицията в Съединени американски щати, провокира нови митинги в Минеаполис, където преди година бе погубен Джордж Флойд, оповестиха осведомителните организации.

Further protests over the killing of 32 year old Winston Boogie Smith by two deputies saw members of the public face off with police on Saturday.

Уинстън Буги Смит-младши бил съдбовно прострелян в четвъртък в центъра на града от полицията, която заяви, че той първи стрелял по органите на реда.

Преди малко повече от година полицейски арест в Минеаполис бе погубен Джордж Флойд, чиято гибел провокира вълна от митинги в цялата страна против полицейското принуждение и расизма.

Protest erupts again over man killed by deputies in Minneapolis

Полицията заяви за нанесени вреди по здания и обири от магазини след убийството на 32-годишния негър. Има и арести поради вълнения, набези, палежи и увреждане на благосъстоятелност.

В четвъртък Смит разкрил огън по двама служители на реда, пристигнали да изпълнят заповед за ареста му. След това те го простреляли в паркирана кола.

Роднини и другари описаха Смит, татко на три деца, който постоянно бил унизен от полицията. Те желаеха транспарантно следствие и приканиха всички, които имат видеозапис на убийството, да го дават.

Полицията била издала заповед за ареста на Смит-младши, откакто той не се явил на 19 май на правосъдно съвещание, на което трябвало да бъде произнесена присъдата против него за нелегално владение на огнестрелно оръжие.

Protest erupts in Minneapolis over man killed by deputies via

Близките на Смит-младши обявиха пред АП, че макар грешките си, той не заслужавал да бъде погубен.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР