Смъртоносният коронавирус, който взе 80 жертви в Китай, се предава

...
Смъртоносният коронавирус, който взе 80 жертви в Китай, се предава
Коментари Харесай

Посланик Владислав Спасов: Носенето на маски е задължително, спасява от опасния коронавирус

Смъртоносният ковид, който взе 80 жертви в Китай, се предава по капков път. Носенето на маски е наложително и това е част от дейностите за попречване на заразяването. Това сподели пред бТВ краткотрайно ръководещият българското посолство в Пекин Владислав Спасов, представен от Флагман.  

Той удостовери, че няма инфектирани българи и заяви, че отбор от Петрич се прибира през днешния ден с полет от Китай.

Ансамбълът трябваше да взе участие в празненствата в Китай по случай китайската Нова година, посочи дипломатът.

Всички всеобщи събития в страната бяха анулирани поради ковид, който продължава да взима жертви. Данните към 12 часа тази нощ са регистрирани 2744 заболели, заяви Спасов.

20 души от ансамбъла се връщат през днешния ден в България с полет от Китай, а билетите им са били купени от китайската страна.

В страната се ползват изключителни ограничения, с цел да се ограничи разпространяването на вируса. 

До 2 февруари е удължена ваканцията по случай китайската Нова година.

По думите на Спасов Китай реагира извънредно съответно при създалата се обстановка. „ Първият случай на вируса е регистриран на 8 декември. Разработен е тест, който може с акуратност да дефинира дали обещано лице е инфектирано или не. Въпреки че към момента няма публична информация по какъв начин се е зародил вирусът, популацията получава точни указания по какъв начин да се защищити “, добави той.

От 27 януари 2020 година всички китайски туристически групи, пътуващи в чужбина, ще бъдат спрени. Резервациите за полети и хотели в чужбина, направени посредством туристически организации, ще бъдат прекъснати. Резервациите за вътрешни полети и хотели в Китай, направени посредством туристически организации, са били анулирани, считано от 24 януари 2020 година

Заради новия коронавиурс в Китай ресурсите в засегнатите провинции са лимитирани, което може да докара до напрежение измежду популацията, сподели в „ Тази заран “ ръководителят на Съвета за стопански и дипломатически връзки Цън Цон.

„ Животът е спрял там. Няма хора и обществените обекти не работят, градският превоз също е спрял. Затворени са кина, офиси… Всеки си седи у дома и върви единствено до хранителния магазин “, добави той.

По думите му някои от хората даже са спрели да контактуват с родственици, които кашлят. 

Има дефицит на маски, а локалните производители са прекратили договорите си с сътрудници отвън Китай, с цел да могат да доставят популацията.

Хората не излизат от домовете си, запасили са се с всичко належащо от магазините. Миналата седмица се появи и видео, на което се вижда по какъв начин на локален пазар настъпва блъсканица и всеки бърза да вземе колкото се може повече неща.

В това време мнозина се отхвърлят от планувани пътувания до Китай. Някои страни пък са въвели наложителна 2-седмична карантина за пасажерите, идващи от провинциите, в които е оповестено изключително състояние.

„ Опасно е тъй като няма лек и тъй като признаците се демонстрират след 2 седмици и всичко това се случва на китайската Нова година “, уточни Цон.

Упорито се приказва, че болестта е тръгнала след консумация на екзотични животни. Има провинции, в които месата се ядат полусурови.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР