Смъртоносни паяци, които могат да оцелеят под вода повече от

...
Смъртоносни паяци, които могат да оцелеят под вода повече от
Коментари Харесай

Нашествие от смъртоносни паяци завладя плувни басейни в Австралия

Смъртоносни паяци, които могат да оцелеят под вода повече от 24 часа, се появиха в плувните басейни на хора в Австралия, откакто елементи от страната бяха наранени от проливни дъждове и наводнения през миналата седмица, заяви „ Live Science “.

Сред тези нашественици в плувните басейни са паяците фунийки, които принадлежат към семейство Araneida с към 40 известни типа. Фуниевидният паяк от Сидни (Atrax robustus) е един от най-смъртоносните типове паяци, като множеството смъртни случаи са породени от мъжки екземпляри, евентуално тъй като е развил по-силна отрова, с цел да се защищава, до момента в който се скита в търсене на женски, с които да се чифтосва. Въпреки че не са регистрирани смъртни случаи, откогато през 80-те години на предишния век е налична противоотрова, в случай че не се лекува, захапване може да убие дете единствено за 15 минути.

Проливни дъждове и гръмотевични стихии обгърнаха някои елементи на Нов Южен Уелс от 23 март насам, като за северните елементи на щата към момента е в действие предизвестие за тежки метеорологични условия. Сам Херман, гледач на влечуги от австралийския парк за влечуги, съобщи пред 9news, че дъждът е предиздвикал паяците да се " раздвижат ".
" Те постоянно търсят леговище, тъй че ръбът под басейна основава чудесна среда, в която да се скрият и да останат сухи ", сподели той. " Понякога обаче те могат инцидентно да паднат в басейна. "

Дан Смит от южното предградие на Сидни Енгадайн забелязал един от тези смъртоносни паяци в басейна си.
" Това беше много събуждащо събитие ", споделя той пред 9news. " Беше доста деен. "

Василиос Василий Хадад от Сидни също намерил " гнусен " мъжки паяк фунийка в празния си басейн и разгласил видеоклип с него във Фейсбук.
Линда Смит, която живее на северното крайбрежие на Нов Южен Уелс, намерила в басейна си четири паяка Missulena bradleyi. Този тип е сходен на външен тип на паяците фунийки, с луковични глави, мощни челюсти и отрова със мощ, сходна на тази на по-известните им събратя. Според информация на 7NEWS, тя е разгласила предизвестие за съществуването на паяците във Фейсбук. " Моля, постоянно проверявайте басейните си, преди да скочите в тях, изключително след дъжд ", написа тя.

Фуниевидните и мишите паяци могат да оцеляват под водата, като задържат въздушен мехур до косъмчетата от долната си страна, споделя Хелън Смит, началник на сбирката по арахнология в Австралийския музей, пред 7NEWS. Тя сподели, че паяците дишат по друг метод от хората, по тази причина им е належащо доста повече време, с цел да се удавят. Повечето паяци имат двойна дихателна система, формирана от трахея и орган, който се състои от поредност от подредени една върху друга пластини, позволяващи дифузията на О2. Трахеята придвижва О2 до тъканите, а този орган насища с О2 хемолимфата - еквивалента на кръвта при паяците.

" Те могат да оцелеят в продължение на няколко часа и от време на време изцяло мъртъв на тип паяк може ненадейно да се раздвижи или постепенно да оживее ", сподели тя и добави, че те могат да хапят и под вода. " Но с цел да хапят, те би трябвало да се захванат за нещо - по тази причина не ги закачайте. "
Херман съобщи пред 9news, че в случай че хората намерят паяци в басейните си, би трябвало да ги изгребат с мрежа. " Ако се случи да бъдете ухапани, неотложно потърсете здравна помощ ", сподели той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР