Смъртоносната немарливост на Владимир Путин не може да бъде прикрита.

...
Смъртоносната немарливост на Владимир Путин не може да бъде прикрита.
Коментари Харесай

The Guardian: Смъртоносната немарливост на Путин не може да бъде прикрита

Смъртоносната небрежност на Владимир Путин не може да бъде прикрита. Атаката край Москва го прави по-слаб от всеки път, написа за в. " Гаридън " коментаторът по интернационалните въпроси Саймън Тисдол.

При всеки неуспех на Владимир Путин се задава един и същи въпрос: това ще промени ли нещо? Терористичното нахлуване в концертната зала " Крокус сити " край Москва предходната седмица, при която бяха убити 137 души, е една от най-големите рецесии, с които се е сблъсквал Путин за 25-годишното си ръководство, отбелязва Тисдол.

Няма подозрение, че Путин, в качеството си на държавен глава и на висш началник на силите за сигурност, носи крайната отговорност за този пагубен неуспех. Във всяка естествена политическа система би се очаквало той да подаде оставка, написа коментаторът за " Гардиън ".

Фактът, че това е като цяло невъобразимо, не е наложително симптом за силата на Путин. Диктатурата му унищожи механизмите за практикуване на надзор върху властта. Евентуални апели президентът да поеме персонална отговорност, надали ще бъде чути, камо ли да последват някакви дейности по отношение на тях. Руският народ обаче, въпреки да е хронично заблуждаван и поредно дезинформиран, не е малоумен, акцентира Тисдол.

Кръвта се лее по улиците и нацията е в печал - към този момент не може да се скрие, че митът за суперчовека Путин търпи съществено поражение.

Смята се, че Кремъл е похарчил сума, равняваща се на над един милиард английски лири, за " ръководство на информацията ", с цел да бъде обезпечена " успеха " на Путин на скорошните президентски избори. Освен това има информация, че страната е нараснала 20 пъти размера на средствата, които се харчат за интернет и медии. Всичко това имаше една-единствена цел: Путин да бъде показан като актуален цар, който е невредим, без който страната не може и който самоуверено пази Майка Русия от враговете ѝ.

В петък обаче четирима въоръжени изцяло развенчаха този мит. Никой не се опълчи на нападателите, нападнатите хора не получиха никакво предизвестие и никой от големия уред за сигурност на Путин не попречи на клането на беззащитни жители.

Дори в следено общество като съветското тази смъртоносна небрежност няма да бъде забравена и простена, предвижда Тисдол.

Случилото се демонстрира и още една фундаментална уязвимост на Путин, която е по едно и също време личностна и политическа: той е толкоз откъснат от действителността в Русия, че самичък си има вяра на лъжливите разкази. Въпреки че " Ислямска страна " разгласява видеоклипове по отношение на офанзивата и пое отговорност за нападението, Путин твърди, че са отговорни украинските " нацисти ". Това не е просто цинично, а граничи с психопатията, написа коментаторът.

Путин е уязвим. Той можеше да планува, че се готви терористично нахлуване, само че бе омаян от надменност и блаженство. Когато Съединени американски щати споделиха информация за директно готвещо се нахлуване, Путин я жигосах като опит за дезинформация. Вместо да преследват радикални ислямисти, службите за сигурност на Путин тормозят опозиционери, публицисти и хомосексуалисти, обобщава Саймън Тисдол, предава Българска телеграфна агенция.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР