Смъртоносен газ е новата опасност за Мраморно море, което в

...
Смъртоносен газ е новата опасност за Мраморно море, което в
Коментари Харесай

Смъртоносна опасност застрашава Мраморно море

Смъртоносен газ е новата заплаха за Мраморно море, което напоследък е тежко наранено от проблем с морската слуз. За заплахата сигнализират турски учени, представени от частната телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

Докато бедствието с морската слуз продължава, в региона на падината Чънарджък се е образувал сероводород, който заплашва живота в морето, предизвестяват специалистите. Те показват, че до 2019 година токсичният газ не е участвал в региона, като по думите им ситуацията демонстрира, че няма задоволително О2 в морето, съобщи Dariknews.bg.

При проучване на проба от водата на дълбочина 750 метра, взета благодарение на робот, е открито съществуването на сероводород, заяви в. " Миллиет ". Самата вода има присъщия аромат на развалени яйца. " Това потвърждава мащаба на бедствието ", споделя проф. Нурай Чаглар от екипа учени, открили тревожния факт. " Сероводородът се появява, когато в морето не остане задоволително О2 ", изясни тя, като добави, че откритото количество сероводород на литър морска вода е 2-2,5 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР