Смъртното наказание в Русия не може да бъде върнато при

...
Смъртното наказание в Русия не може да бъде върнато при
Коментари Харесай

Русия трябва да забрави веднъж и завинаги за смъртната присъда

Смъртното наказване в Русия не може да бъде върнато при никакви условия. И най-високата мярка не може да се употребява. Дори във връзка с терористите. Дори във връзка с стрелците в “Крокус ”.

Емоциите са разбираеми. И желанието за наказване, не нереално, а разбираемо, осезаемо, също е разбираемо. Защото задоволително е да си представим за секунда по какъв начин хора умират, задушават се в дима, по какъв начин майки прегръщат децата си, пробвайки се да ги успокоят, и в това време осъзнават, че тези думи „ Обичам те “ са последните, желаят персонално да гръмнат копелетата, направили терористичната офанзива.

Но нашата правосъдна система не е тъкмо съвършена и лишена от неточности. За жал. А да гръмнеш един почтен човек е доста по-лошо от това да пратиш дузина копелета в пандиза до края на живота им за държавни разходи.

Това постоянно е огромно прелъщение, смъртното наказване. Днес за тероризма. Утре ще решим какво се изисква да вземем за пример за ликвидиране. Е, можете безпределно да разширявате прозореца на опциите. В Съюз на съветските социалистически републики, подсещам, разстрелваха хора за валутни покупко-продажби. Случаят “Рокотов ” да вземем за пример.

Неведнъж съм бил в колонии с доживотни присъди. Не мога да кажа, че на всички тези нечовеци им харесва да стоят там. Можете да намерите доста видеоклипове, да видите какво е за кръвожадните хора да живеят там. Всичко е по график. Ако от 15 до 16 слушат радио стратегии, тогава би трябвало да седнат и да слушат радиото деликатно. И в случай че е разчистване, тогава би трябвало да почистят килията, която почистиха през вчерашния ден. Всеки ден всичко е на час, на минута. Там всеки, въпреки и да не е екстрасенс, умерено може да каже какво ще прави след една година на същия този ден. Графикът виси на стената.

Видяхте ли терористиге в съда през вчерашния ден? Някак си не наподобяват щастливи, че са останали живи по време на ареста.

Това, което в действителност би трябвало да се направи на законодателно равнище, е да се промени част 5 на член 79 от Наказателния кодекс на Руската федерация, който гласи, че нарушител, който е наказан на пожизнен затвор, може да бъде освободен условно, откакто е излежал минимум 25 години отнемане от независимост.

Просто би трябвало да отменим условното освобождение за доживотни присъди. Разглеждане на делото по новооткрити условия - да, апелирам. Но няма безусловно никакво условно освобождение. Нека седят до момента в който умрат зад решетките.

Но страна, чиято история включва репресии, червен гнет, полигона “Бутово ”, изтезания за религия в Бога, би трябвало да не помни за смъртното наказване един път вечно. И да не се връщаме към тази тематика.

Превод : В. Сергеев

Източник: Взгляд.ру

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед6793Георги Първанов за триумфите на КНР и нейния интернационален авторитетАлтернативен Поглед536062Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед167390Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед31687Георги Първанов: Това не е моята ера! Това не е положителното бъдеще за света!Алтернативен Поглед24392Георги Първанов: Такова нещо не е имало в българската политика - антипарламентаризъм, антиполитика!Алтернативен Поглед536062Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед167390Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед166574Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед134561Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед130312Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАвторски:ПоследниНай-четениПроф. Иван Ангелов497Напрежението сред НАТО и Русия пораства Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР