Смъртността сред хората с Covid-19, попаднали за интензивно лечение, е

...
Смъртността сред хората с Covid-19, попаднали за интензивно лечение, е
Коментари Харесай

Коронавирус: От 60% на 36% спада смъртността в световен мащаб сред пациенти в интензивни отделения

Смъртността измежду хората с Covid-19, попаднали за интензивно лекуване , е намаляла фрапантно от началото на пандемията с помощта на напредъка в лекуването , откри ново проучване, оповестява " Гардиън ".

Делът на най-тежко засегнатите от заболяването, които умират от нея, е понижен от 60%, когато се появи за първи път при започване на предходната година, до 36% през октомври , демонстрира изследването на международните трендове.

Този спад продължава позитивна наклонност, при която смъртността от съвсем 60%, следена в края на март, понижава до 42% в края на май .

Констатациите, основани на 52 изследвания по света , включващи 43 128 пациенти, са оповестени в здравното списание Anesthesia .

Петимата създатели, всички експерти на NHS в интензивно лекуване или упойка, са ръководени от проф. Тим Кук, почитан престиж по интензивно лекуване, който работи в Royal United Hospital в Бат.

Въпреки това лекарите, подхванали проучването са внимателни , че големият прогрес, следен при смъртността от Covid-19 през последната година, може да е достигнал плато .

Появата на нови разновидности на ковид, които слагат повече хора в сериозно положение , може да усили смъртността, споделят те. По същия метод програмата за имунизация, която се разпростира по целия свят, може да понижи броя на нуждаещите се от евентуално животоспасяващо лекуване в интензивно лекуване.

Вторият им метаанализ на международните трендове в броя на смъртните случаи макар сериозните грижи установи, че " като цяло смъртността във всички изследвания е по-ниска до края на септември (35,5%), в сравнение с до края на Май (41,6%). "

Подобрението се дължи на по-голямото потребление на стероиди като дексаметазон и промени в метода, по който пациентите получават кислородна терапия и течности и по какъв начин се ръководи рискът от формиране на кръвни съсиреци .

Те обаче прибавят: " Намаляването на смъртността в интензивно поделение от Covid-19 е понижено или плато от май 2020 година "

Смъртността в множеството райони на света в този момент е 30% -40% , откриха те. Например междинната стойност в Европа е 33,4%, а в Северна Америка 40% . Смъртността в австралийския щат Виктория, в това число Мелбърн, е извънредно ниска - 11%. и е извънредно висок, от 62%, в Близкия изток , въз основа на изследване на четири страни там.

Данните, които те изследват, включват данни за Англия, Уелс и Северна Ирландия , събрани и оповестени всяка седмица от пандемията от Националния център за одит и проучвания на Интензивното лекуване (ICNARC). Последният отчет, оповестен предишния петък, демонстрира, че смъртността е била към 45%, когато е настъпила пандемията, само че в този момент е малко под 40%.

Д-р Джеймс Дойдж, старши статистик на ICNARC, сподели: " Наблюдаваната смъртност (в трите държави) е била най-ниската през лятото на 2020 година, (когато те са били) 27% за пациентите, признати за сериозни грижи през юни или юли ".

" Въпреки че следената смъртност още веднъж се е нараснала през последните месеци, тя остава по-малка , в сравнение с би могло да се планува въз основа на характерностите на признатите пациенти. Например, 38% за пациенти, които са били к ритично заболели през декември по отношение на 43%-46% по планирани стойности . "
 Британският вид на ковид още веднъж мутира и може да е устойчив към ваксини
Британският вид на ковид още веднъж мутира и може да е устойчив към ваксини

Каквито и промени да настъпят, ограничения за ограничение, измиване на ръце и обществено разграничаване - предотвратяват инфекция
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР