Смъртността при Омикрон все още не е толкова ниска като

...
Смъртността при Омикрон все още не е толкова ниска като
Коментари Харесай

Вирусолог за ковид: Вариантът, който в момента преобладава, предизвиква по-малко смърт

Смъртността при Омикрон към момента не е толкоз ниска като при грипа. Това сподели в студиото на Нова телевизия, доцент Любомира Николаева-Гломб, вирусолог от Националния център по заразни и паразитни заболявания.

" Вариантът, който сега доминира, провокира по-малко гибел, само че това не значи никаква гибел. Затова всевъзможен тип ограничения биха били добре пристигнали. Вирусът, че ще мине - ще мине, само че някои ще станат жертва ", съобщи тя. И добави, че маски би трябвало да са на местата, където няма проветряване и отдалеченост. По думите й сега един човек с COVID-19 заразява 18 други, в случай че са без никакъв имунитет.  

Относно сигурността на имунизациите тя изясни, че човек с сложена втора доза през май е доста по-предпазен от някой, ваксиниран с трета доза през ноември.

" Двете компании които създават ваксини, основани на осведомителната РНК, показаха свои клинични изследвания за такава, която да е приспособена към Омикрон. Вероятно тя ще бъде налична през септември ", разясни Гломб.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР