Смъртността от рак сред по-възрастните мъже варира значително. Докато 95%

...
Смъртността от рак сред по-възрастните мъже варира значително. Докато 95%
Коментари Харесай

Рак на крал Чарлз: Колко дълго хората чакат за лечение, кои видове са най-често срещани при по-възрастните мъже и какви са нивата на преживяемост?

Смъртността от рак измежду по-възрастните мъже варира доста. Докато 95% от мъжете над 75 години, диагностицирани с рак на панкреаса, умират в границите на пет години след диагностицирането им, единствено 36% от диагностицираните с рак на простатата го вършат.

Диагнозата на краля е сложена в границите на една седмица след назначението му от персоналния доктор. За множеството хора обаче времето за очакване е доста по-дълго.

Почти трима на всеки 10 души (29%), изпратени от своя персонален доктор, са принудени да чакат повече от четири седмици, с цел да получат диагнозата си. Повече от една трета (35%) стартират лекуване единствено след повече от два месеца откакто са били ориентирани за първи път.

Това изостава NHS в постигането на задачата си, която е 85% от хората да стартират лекуване в границите на два месеца от насочването им.

Част от казуса е увеличеното търсене. Броят на хората, ориентирани за лекуване на рак в Англия, се е утроил от 2010 година насам. Последните данни от ноември предходната година показ...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР