Смъртността от достигна най-малко 184 души, а десетки все още

...
Смъртността от достигна най-малко 184 души, а десетки все още
Коментари Харесай

Политически реакции след водния ад в Западна Европа: Меркел в потрес, Лашет се смее, Фон дер Лайен дава кураж

Смъртността от доближи минимум 184 души, а десетки към момента липсват.

Канцлерът съобщи в неделя, че е ужасена от „ сюрреалистичната “ съсипия в опустошената от наводненията Германия, осведоми Евроактив.

Обута в туристически обувки и предлагаща помощ на избавителните служащи, тя обиколи село Шулд в провинция Рейнланд-Пфалц, един от двата най-засегнати района в Западна Германия.

Меркел, която се отдръпва от политиката след изборите през септември, изслуша недоволствата на жителите, където придошлата река Ар отнесе къщи и остави парчета, струпани високо по улиците.

" Това е сюрреалистична, злокобна обстановка ", сподели очевидно разтърсена Меркел пред кореспонденти, като даде обещание спешна помощ за възобновяване.

„ Шокиращо е - съвсем мога да кажа, че в немския език няма думи за разрушението. “

Най-малко 157 души са починали от сряда в най-тежкото наводняване в Германия в историята, заяви полицията. Само в провинция Рейнланд-Пфалц управляващите оповестяват за 110 починали и 670 ранени.

Най-малко 27 души са изгубили живота си в прилежаща Белгия.

Спасителните екипи разчистваха парчета, с цел да намерят жертви и оживели, постоянно в рискови условия. Полицията разположи моторни лодки и водолази, с цел да открие телата, пометени в пороите.

Исторически значителни превалявания поразиха и Швейцария, Люксембург и Нидерландия.

В източната немска провинция Саксония управляващите оповестиха за „ забележителна рискова обстановка “ в няколко села.

В Австрия незабавните служащи в районите Залцбург и Тирол бяха в нараснала подготвеност поради наводненията. Живописният град Халайн претърпя съществени вреди, откакто улиците му бяха потопени.

изрази своята „ непосредственост “ до хората в засегнатите райони.

„ Нека Господ опрости умрелите и да утеши техните близки, дано поддържа напъните на всички, които оказват помощ на тези, които са претърпели съществени вреди “, сподели той в неделя.

„ Трябва да бъдем по-бързи в битката с изменението на климата “

Германският финансов министър Олаф Шолц даде обещание над 300 милиона евро незабавна помощ за хора, изгубили домове и бизнеси, като кабинетът ще утвърди доста по-голям пакет за възобновяване в сряда.

Бедствието от ден на ден придобива политически нюанс в Германия, която се насочва към урните на 26 септември за общи избори, които ще отбележат края на 16-те години на власт на Меркел.

С специалисти, които споделят, че изменението на климата прави рисковите метеорологични феномени по-вероятни, Меркел съобщи, че светът " би трябвало да побърза " в битката против световното стопляне.

„ За благополучие Германия е страна, която може да устои на това финансово “, сподели Меркел. „ Германия е мощна страна и ние ще противодействаме на това естествено злополучие в кратковременен проект, само че също по този начин и в средносрочен и дълготраен проект с политики, които се концентрират повече върху природата и климата, в сравнение с през последните години. Това е належащо. "

„ Трябва да бъдем по-бързи в битката против изменението на климата “, сподели Меркел.

„ Извинявайте за смеха “

, министър председателят на мощно засегнатата провинция Северен Рейн-Вестфалия и любимец в конкуренцията, съобщи, че напъните за справяне с световното стопляне би трябвало да бъдат " ускорени ".

Но Лашет си вкара автогол в събота, когато беше сниман да се смее в разрушения град Ерфтщат, където свлачище беше провокирано от наводненията. На фрагментите Лашет може да бъде забелязан да беседва и да се майтапи на назад във времето, до момента в който президентът Франк-Валтер Щайнмайер дава изказване, изразявайки своите съболезнования към скърбящите фамилии.

„ Лашет се смее, до момента в който страната плаче “, написа най-продаваният ежедневник „ Билд “.

По-късно Лашет се извини в Twitter за „ несъответствуващия “ миг.

Водолази, бронирани транспортни средства
 Има ли отговорни за големия брой жертви на наводненията в Германия? Има ли отговорни за големия брой жертви на наводненията в Германия?
Мащабът на загубите от наводненията в Германия - човешки и материални потресе света. Стотици са починалите, хиляди се водят за липсващ...

Мащабът на въздействието от наводненията последователно става явен в Германия, като се правят оценка развалени здания, някои от които ще би трябвало да бъдат разрушени, и се поставят старания за възобновяване на газ, електричество и телефонни услуги.

В някои региони бойци употребяват бронирани транспортни средства, с цел да разчистят задръстените улици.

Местните управляващи в засегнатите провинции обявиха, че десетки хора остават в неопределеност, евентуално заради спирания на връзката.

От другата страна на границата в Белгия броят на починалите набъбна до 27, като доста хора към момента се водят изчезнали. Председателят на Европейската комисия и министър председателят Александър де Кроо посетиха наводнените региони Рошфор и Пепинстър дружно в събота.

„ Европа е с вас “, написа по-късно Фон дер Лайен. „ Ние сме с вас в нещастието и ще бъдем с вас във възобновяване. “
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР