Смъртността от COVID-19 в Турция в момента е по-ниска от

...
Смъртността от COVID-19 в Турция в момента е по-ниска от
Коментари Харесай

Смъртността от COVID-19 в Турция в момента е по-ниска от смъртността от грип


Смъртността от COVID-19 в Турция сега е по-ниска от смъртността от грип. Това разгласи проф. доктор Тевфик Йозлю, член на турския Научен съвет за битка с ковид, съобщи телевизия СиЕнЕн-Тюрк.
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 983
Коронавирусът претърпя доста разновидности, само че в този момент се трансформира в по-лек вирус. В момента даже може да се каже, че смъртността от COVID-19 е по-малка от тази от елементарния грип. От тази позиция хората може да бъдат спокойни, в случай че не са от рисковите групи. За рисковите групи коронавирусът продължава да е рисков, сподели проф. Йозлю.

COVID-19 към този момент не е същият като през 2020 и 2021 година, заболяването доста се промени, сподели той, като добави, че сега в Турция се вършат и доста по-малко проби за ковид.

Йозлю уточни, че с наближаването на зимата се чака увеличение на случаите на инфектирани с COVID-19 и всевъзможни други сезонни инфекции.

В момента в някои европейски страни има огромно нарастване на случаите (на COVID-19). Обикновено същото се случва в Турция след 3-4 седмици, заради което през ноември чакаме в страната ни да има повече инфектирани, уточни Йозлю.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР