Смъртността от британския щам, открит и у нас, е идентична

...
Смъртността от британския щам, открит и у нас, е идентична
Коментари Харесай

Топ кардиолог описа ефектите от новия щам и кошмара за сърцето след К-19

Смъртността от английския вариант, открит и у нас, е идентична с тази на класическия вид. Това сподели за Нова тв доцент доктор Кирил Карамфилов, завеждащ на Отделение по инвазивна кардиология в Университетска болница „ Александровска”

"Имаме причина за терзание, тъй като този, който по-лесно се възприема, визира доста по-голям брой хора и точно тези, които са податливи на промени ", посочи той.

"До момента следим класическо протичане на варианта и опитът до момента сочи, че няма трагична разлика в протичането му ", сподели доктор Карамфилов.

"Неслучайно министър председателите на Европа бяха събирани по нощите, с цел да вземат ограничения. Те бяха единни. Разбирам икономическата страна на въпроса, само че приказваме и за здравната. Пример - в Ирландия ограниченията бяха освободени към Коледа, след празниците процентът на болни бе 45. Ескалацията бе доста по-голяма ", съобщи той.

"Хората в Европа не са по-глупави, а стягат ограниченията. В Германия ще има локдаун до Великден, въпреки че някои области стачкуват. Там се вкарва и наложително носене на по-висок клас маски. Има и диспути дали да не се затвори градският превоз изцяло ", посочи медикът.

Запитан получава ли се инфектиране на сърдечния мускул след ковид, той отвърна: "Съвсем разумно е. Най-засегнати са сърце и бял дроб ".

По думите му се следят разнообразни проблеми като нараснала периодичност на миокардитите, инфектиране на сърдечната торбичка и на мускула. Намалено е наличието на О2 в кръвта, а сърцето се нуждае от него.

Цитокиновата стихия пък е съществено инфектиране в кръвта, което води и до съществено. инфектиране върху сърцето.

Според него може да се усили шансът за инфаркт, за тромбониране, има и прескачане на сърцето, сърцетуптене, зной.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР