Смъртните случаи в САЩ от епидемията от коронавирус може да

...
Смъртните случаи в САЩ от епидемията от коронавирус може да
Коментари Харесай

В САЩ очакват до 200 хиляди жертви от коронавируса

Смъртните случаи в Съединени американски щати от епидемията от ковид може да доближат 200 хиляди, а инфектираните - милиони, предизвести водещият държавен специалист доктор Антъни Фаучи.

Пред CNN шефът на Националния институт за алегрии и инфекциозни болести приказва за рецесията, до момента в който Ню Йорк, Ню Орилйнс и други многомилионни градове в страната умоляваха управляващите във Вашингтон за помощ до края на идната седмица.

Центърът за надзор и предварителна защита на заразните заболявания (CDC) посъветва в събота жителите на Ню Йорк, Кънектикът и Ню Джърси да не пътуват из страната в идващите 14 дни.

От 2010 година насам грипът е убивал всяка година в страната сред 12 и 16 хиляди души, сочат данни на CDC. Прочутата пандемия от инфлуенца убива в Съединени американски щати през 1918-1919 към 675 хиляди души.

В неделя умрелите в Съединени американски щати надвишиха 2300, откакто в събота броят им се удвои по отношение на четвъртък. Броят на инфектираните е над 130 хиляди, което е повече от която и да е друга страна в света.

 Брой на инфектираните в Съединени американски щати.
Брой на инфектираните в Съединени американски щати.

Гретчен Уитмър, губернатор на Мичиган, описа, че скоростното разпространяване на болестта е " кара стомахът ти да се свива ". " Имаме сестри, които носят по цяла промяна една и съща маска, а се допуска, че я сменяш при среща с всеки пациент. Нужна ни е помощ и ни трябват хиляди кислородни апарти. "

Ню Йорлийнс, който е измежду предстоящите нови огнища, съобщи, че ще остане без респиратори към 4 април и управляващите в Луизиана не знаят дали изобщ още получат нещо от националните ресурси от такива апарати. Опитахме да поръчаме 12 хиляди, а получихме 192, уточни губренаторът Джон Бел Едуардс през предаването Face the Nation на CBS.

Флорида, където живеят доста възрастни хора от цялата страна, към този момент оповестява единствено за 200 нови случая и нито един нов умрял. Жертвите там към този момент са 56.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР