Смъртните случаи, свързани с , в Шотландия, която редовно е

...
Смъртните случаи, свързани с , в Шотландия, която редовно е
Коментари Харесай

Шотландия първа по смърт от наркотици в Европа

Смъртните случаи, свързани с, в Шотландия, която постоянно е с най-лошата статистика по този въпрос в Европа, доближиха рекордно високи стойности, съгласно държавни данни, съобщи Агенция Франс Прес.
Статистиката на National Records Scotland демонстрира, че през предходната година в страната е имало 1 264 смъртни случая, свързани с опиати, което е растеж от шест % от 2018 година насам. Числата бяха оповестени след шестмесечно закъснение заради закъснение в обработката на статистиката за гибелта по време на пандемията. Въпреки достигането на най-високите си регистрирани равнища, повишаването на смъртните случаи от опиати е по-бавно от миналата година. Числата скочиха с трагичните 27 % сред 2017 и 2018 година
Джо Фицпатрик, министър на публичното здраве в делегираното шотландско държавно управление, съобщи, че всяка гибел е " покруса " и призна, че смъртните случаи са породени от " дълготраен и комплициран набор от провокации ".
" Няма директен път, който ненадейно ще докара до решение. Има обаче дейности, които подхващаме сега, които ще окажат влияние по-незабавно ", добави той.
Шотландското държавно управление назова високата смъртност от опиати изключителна обстановка в региона на публичното здраве, защото мрачните данни са повече от три пъти по-високи от тези във Англия като цяло.
Септемврийски отчет на Европейския център за мониторинг на опиатите и наркоманиите дава на най-високия регистриран % на използването на опиати в Европа.
 11,5 тона кокаин иззе полицията в Белгия 11,5 тона кокаин иззе полицията в Белгия
Белгийската полиция е иззела 11,5 тона чист кокаин, прикрит в пет контейнера в пристанището на Антверпен, което е най-големият удар срещ...
Числата за Шотландия са надалеч по-високи от тези за Швеция, която е на второ място. Статистическите данни за Шотландия за 2019 година демонстрират нарастване на смъртните случаи, включващи морфин и хероин: 645 смъртни случая от двете субстанции съставляват малко над половината от общия брой за годината. Докладът също по този начин демонстрира, че 94% от смъртните случаи, свързани с опиати, са породени от повече от едно вещество.
Бензодиазепините, клас медикаменти, настоящи като незначителни транквиланти, продавани на улицата или по рецепта, са били забъркани допълнително от две трети от смъртните случаи.
Най-голям брой смъртни случаи от опиати са регистрирани в Глазгоу, най-гъсто обитаемият град на Шотландия, и неговите покрайнини.
Шотландското държавно управление е вложило 95,3 милиона английски лири (104 милиона евро) тази година за справяне с казуса с и опиати и е основало Работна група за смъртните случаи от опиати за справяне с възходящите жертви. Професор Катриона Матесън, ръководител на работната група, сподели, че повишаването през 2019 година прави тази задача незабавна.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР