Смъртните случаи с огнестрелно оръжие при деца в САЩ са

...
Смъртните случаи с огнестрелно оръжие при деца в САЩ са
Коментари Харесай

Проучване: Броят на убитите с огнестрелно оръжие деца в САЩ бележи рекорд през 2021 г.

Смъртните случаи с огнестрелно оръжие при деца в Съединени американски щати са достигнали рекордно високи стойности, сочи ново изследване, оповестено от Американската академия по педиатрия.


Използвайки базата данни за смъртността на Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите, изследването, оповестено в понеделник в списанието на ААП " Педиатрия ", открива, че през 2021 година, последната година, за която са налични данни, 4 752 деца са умряли от пострадвания, свързани с огнестрелно оръжие, спрямо 4 368 през 2020 година и 3 390 през 2019 година

От 2020 година насам насилието с огнестрелно оръжие е причина номер едно за гибелта на деца в Съединените щати.

Проучването беше оповестено в миг, когато законодателите от Тенеси откриха специфична сесия, отдадена на публичната сигурност, след стрелбата в учебно заведение в Нешвил по-рано тази година, при която починаха три деца и трима учители.

Ани Андрюс, педиатър от Южна Каролина и откривател на предварителната защита на насилието с огнестрелно оръжие, която не е взела участие в изследването, съобщи, че когато е станала доктор, " в никакъв случай не съм си представяла, че ще се грижа за толкоз доста деца с дупки от патрони.

" Факт е обаче, че във всяка детска болница в страната има деца в интензивните отделения за педиатрични грижи, потърпевши от огнестрелно оръжие. "

Проучването демонстрира още, че на чернокожите деца се падат към 67% от убийствата с огнестрелно оръжие, до момента в който на белите деца - към 78% от самоубийствата с огнестрелно оръжие.

Иман Омер, студент в университета Вандербилт в Нешвил и покровител против насилието с огнестрелно оръжие в организацията " Студентите желаят деяние ", съобщи, че резултатите от изследването са опустошителни, само че не са изненадващи. " Всяка година знам, че 128 деца и младежи в Тенеси умират от огнестрелно оръжие " - сподели Омер, до момента в който отиваше към столицата на щата във вторник, с цел да се причисли към протестиращите, които упорстват за по-строги закони за оръжията. Губернаторът на Тенеси Бил Лий, който е познавал двама от учителите, убити по време на стрелбата в Нешвил, изиска от законодателите по време на специфичната сесия да подсилят така наречен закони за аления байрак, чиято цел е да държат огнестрелните оръжия надалеч от ръцете на хора, за които се счита, че съставляват опасност. Той се сблъска със съпротивата на сътрудниците си републиканци, които управляват Народното събрание.

В изказване от вторник Асоциацията на огнестрелните оръжия в Тенеси изрази угриженост, че " въпреки някои републикански законодатели да обявиха, че няма да бъдат признати закони за аления байрак, доста по-малко от тях обявиха, че няма да бъдат признати закони, които биха имали каквото и да е негативно влияние върху предпазените с Втората корекция "./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР