Смъртните случаи по света, свързани с коронавируса, надхвърлиха днес 3

...
Смъртните случаи по света, свързани с коронавируса, надхвърлиха днес 3
Коментари Харесай

Жертвите на COVID-19 по света надхвърлиха 3 милиона

Смъртните случаи по света, свързани с ковид, надвишиха през днешния ден 3 милиона, предава Ройтерс. Според организацията новата вълна на болестта слага под въпрос напъните за имунизиране на популацията.
Жертвите на COVID-19 порастват най-бързо в Бразилия и Индия. Според здравните управляващи виновност за това имат както новите по-заразни разновидности на вируса, по този начин и публичната отмалялост от локдауни и ограничавания. Ройтерс показва, че за достигането на 2 милиона жертви е била нужна година от началото на пандемията, до момента в който за следвация милион са били нужни единствено 3 месеца.
Бразилия е неоспорим водач в черната статистика, като всеки четвърти смъртен случай от COVID-19 е регистриран в тази страна. Според СЗО здравната система на латиноамериканската страна към този момент е на колене, а в доста лечебни заведения интензивните отделения са цялостни над 90%.
Индия в понеделник стана втората страна след Съединени американски щати, записала повече от 100 000 новозаразени за ден. Най-засегнатият индийски щат – Махаращра, стартира да затваря търговски центрове, кина, питейни заведения, заведения за хранене и храмове, откакто лечебните заведения се препълниха с пациенти.
В Европа, която в статистиките на СЗО включва 51 страни, жертвите са 1.1 милиона, като 60% от тях са в 5 страни – Англия, Русия, Франция, Италия и Германия.
Жертвите в Съединени американски щати са 555 000, най-вече от всички по света, или 19% от всички в световен проект. През последните три седмици случаите още веднъж порастват, само че здравните управляващи имат вяра, че бързата имунизационна акция ще прекърши скоро растежа на болестта. Около една трета от американците към този момент са получили най-малко една доза ваксина.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР