Смъртните случаи от проливни дъждове по-рано тази седмица в Обединените

...
Смъртните случаи от проливни дъждове по-рано тази седмица в Обединените
Коментари Харесай

Четири жертви след рекордните валежи в Дубай

Смъртните случаи от проливни дъждове по-рано тази седмица в Обединените арабски емирства (ОАЕ) набъбнаха до четири, оповестиха управляващите в петък, представени от " Ройтерс ".

Много други са те в страни от района. 

Припомняме, че бурята първо  връхлетя Оман през уикенда, като умъртви минимум 20 души, преди да удари ОАЕ във вторник с най-проливните си дъждове от 75 години насам.
 Проливни дъждове удариха ОАЕ
Проливни дъждове удариха ОАЕ

Само през днешния ден е паднала годишната норма

, едно от най-натоварените в света и Близкия изток, към момента се бори да почисти насъбраните анулирани полети три дни след бурята.

Очаква се най-малко до неделя да има забавяния.

Стотици българи също се оказаха блокирани на летището в Дубай. 

Основни пътища са били наранени. 

В северната част на ОАЕ, в това число в емирството Шарджа, локалните медии оповестиха, че хората към момента са блокирани в домовете си. Жителите споделиха, че има огромни материални вреди.
 Отменен полет блокира 120 българи са на летището в Дубай
Отменен полет блокира 120 българи са на летището в Дубай

Те не са били настанени в хотел заради неналичието тук-там

Националният център по метеорология на ОАЕ сподели, че дъждът може да се върне до късно в понеделник, макар че се предвижда, че ще бъде едва с опция за мощен дъжд още веднъж във вторник в някои региони.

Дъждовете са необикновени в ОАЕ, които са известни с горещия си необитаем климат и температури, които могат да скочат над 50 градуса по Целзий през лятото.

Учените упрекват все по-честите рискови метеорологични феномени, като дъждовете в ОАЕ и Оман, на провокираното от индивида световно стопляне.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР